menu
lightspeed ecommerce

UPS groeit dankzij ecommerce

UPS groeit door vraag van webwinkelsIn het laatste kwartaal had UPS meer dan vijf dagen met meer dan vierentwintig miljoen pakketten per dag. Een dag kwamen ze zelfs boven de vijfentwintig miljoen. Met name door een groei in de internationale leveringen zag het bedrijf de aantallen flink stijgen.

 
Groei tijdens de feestdagen
In het vierde kwartaal leverde UPS meer dan vierhonderdveertig miljoen pakketten. Een steeds groter gedeelte hiervan is verzonden door webwinkels, zo geeft het bedrijf zelf aan. Met vijf dagen boven de vierentwintig miljoen weet het bedrijf in het vierde kwartaal, een leuke groei te laten zien in vergelijking tot het jaar ervoor. Toen de vierentwintig miljoen maar op een dag gelukt was. Gemiddeld leverde het bedrijf 15,6 miljoen pakketten per dag. 
 
Totale groei beperkt
Toch valt de totale groei van UPS nog mee. Per dag is dit 3,3% meer dan het jaar ervoor. In totaal heeft het bedrijf bijna vier miljard pakketten geleverd wat een groei betekent van bijna vier procent. Het bedrijf moet het vooral hebben van de internationale groei die met 13,6 procent gestegen is en waarin met name de luchtvracht naar Azië een mooie groei liet zien. In Europa laat de groei vooral in Duitsland “dubbele cijfers” (boven de tien procent) zien. 
 
Nederlandse getallen zijn er niet bekend gemaakt.
 
 
 
 

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch