menu

Update Mijnwebwinkel professional software

MijnwebwinkelMijnwebwinkel.nl, Een van de in Nederland meest bekende en gebruikte webwinkel software pakketten, heeft gisteren een grootschalige update doorgevoerd. Vooral het professional pakket is beter vindbaar, deelbaar via social media, en veiliger gemaakt.

Software op het gebied van ecommerce en webwinkels staat nooit stil. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de aanbieders van licentie software deze regelmatig bijwerken. Kleine updates gebeuren wekelijks, maar zo nu en dan komen er ook de wat grotere updates langs. Afgelopen maand heeft Biedmeer de software bijgewerkt, komende maand verwacht Logivert hun Mijnwebwinkel pakket weer bij te werken, en gisteren was het de beurt aan Mijnwebwinkel van Lemonweb. Deze keer bestaat de update vooral in verbeteringen aan het professional pakket.
Professional pakket beter vindbaar in Google
In deze update hebben ze zich er voor een deel op gericht om de software weer beter in zoekmachines vindbaar te maken. Zoekmachine optimalisatie verbeteringen, afgekort SEO, gebeuren regelmatig aan de software pakketten van de diverse partijen en ook zoekmachines als Google staat niet stil. Logisch dus dat SEO met grote regelmaat een van de onderdelen van updates is.
SEO-optimalisatie: Omgang gewijzigde pagina’s & artikelen
In een webwinkel worden regelmatig pagina’s en artikelen gewijzigd. De wijze waarop hiermee wordt omgegaan is van belang voor de prestatie van de website bij zoekmachines. Dit keer vooral wijzigingen in de wijze waarin de pagina’s en artikelen op een zoekmachine vriendelijke manier in het professional Mijnwebwinkel pakket kunnen worden doorgevoerd.
Naast de omgang met gewijzigde pagina’s is het belangrijk dat ook verwijderde pagina’s op de juiste manier worden behandeld. Deze nieuwe methode zorgt er voor dat de inhoud van verwijderde (oude) pagina’s en artikelen in het professional pakket niet meer in de resultaten van zoekmachines kunnen voorkomen.
Mogelijkheid tot handmatig versturen van orderbevestiging
In de beheeromgeving van het professional Mijnwebwinkel pakket is de mogelijkheid toegevoegd om orderbevestigingen handmatig te kunnen versturen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als klanten een orderbevestiging niet hebben ontvangen of als een order achteraf dient te worden gewijzigd.
Aanpassing beveiligingsysteem Ogone
Ogone , een betalingsprovider waarmee Mijnwebwinkel veel samenwerkt, heeft recentelijk haar beveiligingsysteem opnieuw verbeterd. Het professional pakket waarmee vooral gebruik wordt gemaakt van deze betalingsprovider is hierop aangepast waardoor het weer volledig aan de eisen van Ogone voldoet.
Social media AddThis op alle pagina’s
Tot op heden werd de AddThis button alleen op de productpagina’s getoond. Voortaan wordt deze toolbar, die bijdraagt aan het verspreiden van uw content via social media, op alle hiervoor relevante pagina’s van de professional versie van de webwinkel geplaatst indien deze optie in de beheeromgeving is geactiveerd.
Andere verbeteringen
Bovenstaande zijn de hoogtepunten en zijn vooral belangrijk voor de webwinkels die gebruik maken van het professional pakket. Op het weblog van Mijnwebwinkel zelf wordt ook geschreven over andere aanpassingen op verschillende onderdelen in het systeem op de achtergrond. Deze verbeteringen zijn vooral op het gebied van veiligheid en snelheid van de webwinkels.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan