menu
lightspeed ecommerce

uCella, slimme pakketbox met camera en audio

uCella, slimme pakketbox met camera en audio

uCella is in principe de zoveelste pakketbox voor aan huis. Maar wat dit crowdfunding-project onderscheidt van anderen, zijn onder meer de camera- en voice-mogelijkheid. Ook traceert het online aankopen, zodat consumenten via de bijbehorende app de locatie en status van hun bestelling kunnen volgen.

uCella is een zogeheten crowdfunding-project. Op IndieGoGo kunnen mensen dit project financieel ondersteunen. Op het moment van schrijven is bijna 20,000 dollar opgehaald en daarmee is voor 77 procent het doel van 25,000 dollar bereikt. Met nog 23 dagen te gaan moet het haast wel doorgaan.

Mocht het daadwerkelijk (massaal) geproduceerd worden, dan heeft het concurrentie van een tal aan pakketboxen. Niet alleen zijn de grote vervoersbedrijven zoals PostNL en DHL bezig met respectievelijk Altijd Thuis en de Paketbutler, er ontstaan ook kleinere initiatieven zoals recent nog Parcer.

Wat sowieso in het voordeel spreekt van uCella, is dat de pakketbox er prachtig uitziet. Wij zouden er geen problemen mee hebben om zoiets aan ons huis bevestigd te zien. Het product is handig uit te klappen, waardoor hij nauwelijks ruimte inneemt als ‘ie niet wordt gebruikt.

Hoe uCella werkt
Consumenten die uCella willen gebruiken, shoppen gewoon online zoals ze dat altijd doen. De technologie van uCella trackt alle online aankopen en toont de locatie en status van de bestelling in de app. Trackingnummers worden gebruikt als code door de bezorger om de uCella-box te ontgrendelen. Als het pakketje erin zit en de box weer is gesloten, krijgt de klant een pushnotificatie. Door vervolgens bij thuiskomst een QR-code te scannen, kan de klant zijn box ontgrendelen en het pakketje eruit halen.

Camera en audio-mogelijkheid
uCella bevat ook een camera die barcodes van pakketjes kan scannen en foto’s of video’s kan nemen als bewijs van levering. Verder bevat het ook een audio-mogelijkheid, waarmee de pakketbezorger een audioboodschap kan achterlaten voor de eigenaar. De klant kan het bericht direct vanaf zijn smartphone beluisteren.

Voor de crowdfunding-campagne zal de uCella alleen binnen de VS worden bezorgd, maar in de toekomst moet er een uitrol plaatsvinden naar andere landen. In maart volgend jaar hoopt het bedrijf de eerste pakketboxen te leveren.


Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch