menu
lightspeed ecommerce

Tweede editie Dag van de Webshop

Tweede editie Dag van de WebshopDinsdag 30 oktober wordt in België voor de tweede keer de Dag van de Webshop georganiseerd. Dat is een dag waarop alle aangesloten webwinkels hun klanten, en natuurlijk alle geïnteresseerde consumenten, aantrekkelijke kortingen aanbieden. Of zoals de organisatie het zelf verwoordt: “honderden webshops lanceren een superaanbod dat slechts 24 uur geldig is.”

Vorig jaar schreven we over de allereerste editie van dit Belgische initiatief. In 2011 werd het toen op 21 juni, de langste dag van het jaar gehouden. Meer dan honderd webshops hadden zich aangemeld en volgens de organisatie hadden meer dan 16.000 mensen gebruikgemaakt van de speciale aanbiedingen die dag werden aangekondigd. Deelnemers aan die eerste editie waren onder andere Free Record Shop, Duvel, Bol.com, Libelle Shop, Sunweb en Albelli. De deelnemers van dit jaar zijn wat kleiner, maar het duurt nog een maand voordat de Dag van de Webshop begint dus er zullen vast nog meer webwinkels, en hopelijk dus ook de grotere, zich aanmelden voor deze actiedag.

Geïnteresseerde webwinkels kunnen zich nu al aanmelden maar moeten wel rekening houden met onder meer de aanmeldingskosten. Die bedragen 250 euro (excl. btw), maar als je je voor 29 september aanmeldt betaal je 50 euro minder. Verder mogen alleen webshops zich aanmelden die een .be-domeinnaam hebben of een .com-domeinnaam met een Belgische vestiging. Ook moet je als webwinkel leveren in België en een ‘promotie uitwerken die enkele en alleen voor de Dag van de Webshop gebruikt wordt’. Oftewel, jouw superaanbod die 24 uur geldig is op 30 oktober mag je alleen voor deze actie gebruiken.

Waar we in 2011 vooraf nog lichtelijk kritisch waren over de aanwezigheid en invloed van de organisatie op social media, daar is dat dit jaar wel anders. Toen waren er op Facebook 34 mensen aanwezig bij het evenement, nu heeft de organisatie al 256 likes in ‘the pocket’ en de media moeten nog actief gezocht worden dit jaar. Hopelijk helpt dit berichtje de organisatie ook, want zoals we de vorige keer ook al schreven, het is een leuk en interessant initiatief en we wensen de organisatoren dan ook veel succes.

Tags

Reacties