menu

Twee van de drie gebruikt video

Video’s worden door webwinkels steeds vaker gebruikt om producten aan te prijzen. Uit Amerikaans onderzoek bleek dat twee van de drie grote webshops video’s gebruiken. Ook kleine webwinkels willen ermee van start. Van hen geeft 42,3% van de webwinkeliers aan dit binnenkort te gaan doen.

Het aantal Amerikaanse webwinkels, uit de vijftig grootste webwinkels, dat video’s gebruikt is verdriedubbeld ten opzichte van 2008. Zo bleek uit onderzoek uitgevoerd door Forrester Research in november 2009.

Een recent Multichannel Merchant onderzoek toont verder aan dat dit aantal nog verder zal gaan stijgen. 42,3 procent van de webwinkeliers die aangeven hun website binnenkort te updaten zegt hierbij video toe te zullen voegen. Hiermee is het toevoegen van video’s hun op één na hoogste prioriteit na het inschakelen van social media functies.

Webwinkels gebruiken de video’s vooral om zich te onderscheiden van concurrenten, en om hun klanten een up to date winkelervaring te bieden. 

De manieren om producten te vertonen op het internet worden steeds geavanceerder, en video is één van de manieren die ervoor zorgt dat de kloof tussen offline en online winkelen steeds verder gedicht wordt. Webwinkeliers kunnen hun klanten hiermee een winkelervaring aanbieden die steeds dichter bij de werkelijkheid ligt en zo een drempel voor de consument wegnemen.      

bron: Adweek.com

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan