menu
lightspeed ecommerce

Twee nieuwe events in september

Twee nieuwe events in septemberDe zomer is langzaamaan op z’n retour en het wordt weer tijd voor een aantal beurzen, seminars en events. Komende maand vindt o.a. de Thuiswinkel Update weer plaats, maar daarnaast staan er ook twee fonkelnieuwe op de agenda. Te weten TheNextEvent en e-Commerce Amsterdam.

Als je over events in de maand september spreekt, kun je natuurlijk niet om de Thuiswinkel Update heen. Elk jaar weer een hoogtepunt voor de branche. Boordevol interessante cases, het CEO-debat is altijd de moeite waard en vanzelfsprekend is er op dit event ook genoeg informatie over de laatste inzichten en trends.

Maar daarnaast ontstaan er ook genoeg andere, veelal informele events. Hadden we eerder al de nieuwe beurs Ecommerce & Apps die het graag op de informele manier deed, op 1 september vindt voor de eerste keer TheNextEvent plaats, georganiseerd door een aantal enthousiastelingen van ondernemersforum Higher Level.

1 september: TheNextEvent
TheNextEvent presenteert zichzelf als ‘hét event voor de ambitieuze, toekomstgerichte ondernemer’. En het gaat bij dit evenement dan ook om toekomst. De toekomst van je bedrijf en de groeiplannen die je als ondernemer hebt. Er worden diverse workshops en sessies gehouden en er is veel ruimte voor informeel netwerken. Zo is het mogelijk om op een waterfiets te klimmen, zodat je één op één met een mede-ondernemer kunt babbelen. Ook is er de mogelijkheid om te volleyballen of een andere buitensport te beoefenen. De dag wordt afgesloten met een gezellige barbecue, dus dit evenement zal het aangekondigde informele karakter volgens ons ook echt waarmaken! En voor de prijs hoef je het niet te laten, want die bedraagt 65 euro per persoon. En dat is inclusief eten en drinken (dus ook de lunch en barbecue) en activiteiten.

6 september: e-Commerce Amsterdam
Vijf dagen later kent een ander evenement zijn debuut, want dan vindt e-Commerce Amsterdam plaats, waar men andere ecommerce-professionals kan ontmoeten. In een informele setting. Volgens de organisatoren, waaronder eFusion, SEOshop, Paazl, IcePay en Klarna, is er behoefte aan een event waar je kunt netwerken en informatie kunt uitwisselen. Dat in tegenstelling tot de gerenommeerde beurzen, waarbij het toch vooral gaat om het bijwonen van keynotes en het luisteren naar presentaties van aangemelde bedrijven. Bij e-Commerce Amsterdam gaat het ietsje anders: “Er zullen seminars worden georganiseerd waar professionals uit de e-Commerce het woord krijgen, maar waar ook voldoende ruimte is voor netwerken.”

Het programma wordt onder andere gevuld door de sprekers Reinier de Jonge (CEO expert-shops.com), Ramon Eijkemans (zelfstandig consultant, ex-Sanoma) en een mystery guest. Naast deze presentaties moet er voldoende tijd zijn om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Het thema van de avond is dan ook niet voor niets ‘De beste ideeën beginnen op een bierviltje’. Letterlijk, want alle aanwezigen krijgen een bierviltje om daarop gezamenlijk ideeën uit te werken. Inschrijving kost 249 euro, maar is voor de eerste tweehonderd deelnemers gratis.

Tags

Reacties