Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Try.com laat klanten gratis kleding passen

Try.com laat klanten gratis kleding passen

Try is een plugin voor Google Chrome dat consumenten de mogelijkheid biedt om meerdere kledingstukken kosteloos te proberen voor tien dagen. Ze betalen vervolgens alleen voor de kledingstukken die ze willen houden.

Voor veel consumenten blijft het een van de grootste struikelblokken als het aankomt op het online shoppen naar kleding. Je kunt het niet eerst passen. Nu zijn er in de loop der jaren heel wat initiatieven gestart om deze drempel weg te nemen of in ieder geval te verlagen. Zo zijn er online kledingwinkels die gratis retouren aanbieden, zodat de klant zich in ieder geval daar niet druk om hoeft te maken. Ook steken webwinkels steeds meer moeite in het zo duidelijk mogelijk weergeven van hun kleding en accessoires. Immers, hoe beter de klant een oordeel kan vellen over een product, hoe minder vaak er iets geretourneerd moet worden, zo luidt de gedachte erachter.

De nieuwe website Try.com pakt het iets anders aan. Het zorgt ervoor dat consumenten als het ware kleding van hun favoriete merken kunnen lenen voor tien dagen, voordat ze slechts betalen voor hetgeen ze willen houden. Om Try te kunnen gebruiken (vooralsnog alleen in Noord-Amerika) moet een browser-extensie worden geïnstalleerd. Daarna verschijnt de ‘Try for Free’-knop boven de koop-knoppen op aangesloten websites.

Kleding gratis proberen op ASOS.comSamenwerkende webwinkels
Try werkt al samen met online kledingwinkels als Asos, Zara, J.Crew, Neiman Marcus en Nike en nieuwe overeenkomsten worden regelmatig gesloten. Gebruikers mogen maximaal vijf artikelen per keer lenen, maar voor elke vriend die ze op het platform uitnodigen krijgen ze de mogelijkheid om een extra kledingstuk te lenen. Ook voor het kopen via Try.com krijgen gebruikers een ‘+1 Try’.

Over Try.com
Try is opgericht door de broers Arush en Ankush Sehgal. In 2013 begon het als een personal-shoppingservice voor mannen, genaamd BRANDiD. Maar aan het begin van dit jaar werd de dienst na feedback van gebruikers omgezet in Try. De dienst is momenteel invite-only en verdient geld met referral links.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch