Trustpilot telt 100 miljoen reviews

Trustpilot telt 100 miljoen reviews

Trustpilot heeft de grens van 100 miljoen dollar aan jaarlijks terugkerende omzet doorbroken. Ook staan er nu meer dan 100 miljoen reviews op het platform. En met een jaarlijkse groei van ruim 30 procent dendert Trustpilot lekker door.

Het reviewplatform heeft een aantal fraaie cijfers te overleggen. Vandaag heeft het bekendgemaakt voor het eerst 100 miljoen dollar aan jaarlijks terugkerende omzet te hebben gerealiseerd.

Deze omzet wordt gegenereerd door de ruim 19 duizend bedrijven die een abonnement hebben op de diensten van Trustpilot. De betalende bedrijven maken zo’n vijf procent uit van de in totaal meer dan 400 duizend bedrijven en websites die met één of meerdere klantbeoordelingen op Trustpilot staan.

19.000 bedrijven betalen voor Trustpilot.

Jaarlijkse omzetgroei van 30%

In de periode 2013-2019 wist Trustpilot een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van ruim 30 procent te realiseren. Die groei heeft het mede kunnen realiseren door de investeerders die erachter zitten. Sinds de oprichting heeft het reviewplatform 173 miljoen dollar opgehaald bij enkele investeringsmaatschappijen. Zo haalde het vorig jaar maart nog 55 miljoen dollar op. Ook werkt het samen met partijen als PayPal, BigCommerce en Shopify.

Trustpilot is niet alleen wereldwijd, maar ook in ons land één van de best bezochte reviewplatforms. Dit is ook af te leiden uit gegevens van Alexa. Op dit moment staat de website namelijk wereldwijd op plek 337, terwijl het in Nederland op een zeer verdienstelijke 40e plek staat, voor de websites van ABN Amro, AliExpress en AD.

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten