Transsmart overgenomen door Unifaun

Transsmart overgenomen door Unifaun

Transsmart, een Tilburgse leverancier van logistieke software, krijgt een nieuwe eigenaar. Unifaun, een Scandinavische marktleider in transportmanagement, neemt Transsmart over. Het bedrijf blijft binnen Europa wel als apart bedrijf en merk opereren.

Transsmart heeft het nieuws zelf eerder deze week aangekondigd op haar website. Een overnamesom wordt echter niet genoemd. Wel wordt duidelijk dat de overname voor Unifaun een belangrijke stap is in de ‘voortdurende expansie binnen Europa’.

Roger van Son, CEO bij Transsmart, ziet dat de logistieke sector snel verandert, mede gevoed door een sterke groei van ecommerce. “De Nordic-regio is de afgelopen decennia een pionier geweest in het digitaliseren van de logistieke sector en het voelt fantastisch om onze toch al sterke positie met Unifaun’s ervaring en cloudproducten aan te vullen”, zo licht hij toe.

300 miljoen pakketten per jaar

De gecombineerde groep die door de overname ontstaat heeft een omzet van meer dan 30 miljoen euro en kantoren in Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen, Polen, Nederland en België. Samen bedienen Transsmart en Unifaun meer dan honderdduizend klanten over de gehele wereld en verwerken ze ieder jaar zo’n 300 miljoen pakketten.

Met de logistieke software van Transsmart kunnen webwinkeliers hun verzendproces vergemakkelijken. Ze kunnen kiezen uit de diensten van ruim driehonderd vervoerders. Ook wordt er via het platform gekoppeld met magazijnsoftware en boekhoudprogramma’s. Transsmart wordt vooral gebruikt door grote, internationale spelers.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten