menu
lightspeed ecommerce

TNT betrouwbaar voor je webshop?

Kan TNT jouw webshop bestellingen betrouwbaar bezorgen?Steeds vaker hoor ik geluiden van webshop eigenaren die zich zorgen maken over TNT. Er zouden mensen ontslagen worden en er zijn zelfs geluiden dat post kwijtraakt. Is TNT nog wel betrouwbaar voor het bezorgen van jouw webshop bestellingen?

TNT
De holding TNT krijgt afgelopen jaren aardig wat voor zijn kiezen. Naast dat het opeens een bedrijf wordt en niet langer eigendom is van de staat krijgt TNT te kampen met teruglopende post, een economische crisis, een enorm wisselende markt en zware concurrentie die geen last heeft van een CAO die ooit door de overheid is opgesteld. Als je dat zo leest zou je verwachten dat TNT dit nooit volhoudt en niet betrouwbaar is voor het bezorgen van jouw webshop bestellingen. 

Waarom kiezen die grote webshops uit de Twinkle Top 100 dan voor TNT? Vinden die webshops het niet belangrijk dat hun logistieke partner op een betrouwbare manier hun webshop bestellingen bezorgt? 

TNT kan jouw webshop bestellingen bezorgen
Het gaat nog goed met het bedrijf en ze zijn zelfs hard op zoek naar meer postbezorgers. Ik hoor je denken “las ik niet laatst dat die juist massaal op straat werden gezet?” Het is wat verwarrend maar TNT werkt met postbezorgers en postbodes. 

Postbezorgers zijn nog steeds nodig, maar postbezorgen is geen fulltime werk. Een postbode bezorgt post en zorgt ook voor de sortering ervan voor bezorging. Deze sorteerwerkzaamheden zijn in de loop der jaren steeds meer overgenomen door machines, terwijl de bezorging van de post dus grotendeels wordt verzorgd door eerdergenoemde postbezorgers. TNT is dan ook al jaren bezig om het aantal postbodes flink te verlagen. Zeker aangezien veel mensen nog contracten hebben volgens een CAO die de overheid vroeger heeft opgelegd. Om te kunnen concurreren is TNT meer op zoek naar parttime postbezorgers.
 
Crisis en het brievenvolume
Ik geloof dat er inderdaad iets minder brieven worden gepost maar de huidige postmarkt is zeker geen probleem voor TNT. Het bedrijf groeit door onze buurlanden en er is genoeg post. Daarnaast werken wij als webshop eigenaren met TNT pakketservice. Een dochteronderneming die juist enorm groeit, zowel in volume als omzet. Pakketjes zijn winstgevend en hiermee gaat het prima.
 
Is TNT betrouwbaar?
Voor webshop eigenaren is het vooral belangrijk dat de betrouwbaarheid van het bezorgen van de bestelling goed zit. TNT zelf geeft aan dat ook de brievenpost betrouwbaar is, 97 procent komt gewoon op tijd en correct aan. En de pakketjes zijn ondergebracht bij TNT express waaronder de pakketdiensten vallen. Een ander bedrijf waar het personeel veel minder mee krijgt van alle problemen. Jouw webshop bestellingen gaan bij TNT dan ook niet vaker mis als bij de concurrent.
 
Waar rook is, is vuur
Waarom TNT de express diensten niet een andere bedrijfsnaam en huisstijl heeft gegeven begrijp ik ook niet, want alleen al het feit dat ik dit bericht over TNT schrijf geeft natuurlijk al aan dat ook ik begrijp dat er ‘rook’ is. Dit bericht is zeker niet om TNT af te kraken of op te hemelen, maar met het grote aantal webshops dat werkt met TNT en zich zorgen maakt, zag ik aanleiding om iets dieper op dit bedrijf in te gaan.
 
Er is inderdaad rook maar mijn bescheiden mening is dat er geen vuur is en ook niet komt. Uit de nieuwsberichten lijkt het of TNT niet altijd de meest betrouwbare partner is voor je webshop. Ook de slogan “Sure we can” geeft soms een raar beeld in Nederland. Maar TNT is zoveel meer dan alleen het kaartje in de brievenbus. Het bedrijf werkt in 200 landen met een omzet van 11 miljard. Voor die holding is waarschijnlijk de slogan bedacht en naar mijn bescheiden mening gaat het voor de express diensten van TNT nog steeds op. Als veel van de grootste webshops van Nederland hun bestellingen durven te laten bezorgen door TNT, waarom zou jij dat dan niet doen?
 
Is TNT dus de beste partner?
Geen idee. TNT is dus volgens mij nog steeds betrouwbaar maar dat zijn de concurrenten zeker ook. De keuze voor je logistieke partner baseer je ongetwijfeld ook op service, prijs en eventuele gewenste mogelijkheden. Voor elke webshop zijn deze punten uniek! 

Tags

Reacties