Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Tictail maakt starten webwinkel nog makkelijker

Tictail maakt starten webwinkel nog makkelijkerHet starten van een webwinkel is de laatste jaren steeds makkelijker geworden. Nu lijkt het erop dat de drempel nog meer verlaagd is. Startup Tictail wil namelijk het proces van online verkopen drastisch versimpelen. En volgens ons lukt ze dat aardig, nu wij een eerste indruk hebben gekregen van deze online webwinkelsoftware-aanbieder.

Tictail is een tien maanden oude startup uit Zweden en wil het hele proces van een webwinkel opzetten zo eenvoudig mogelijk maken. En dat lukt. Het kost je maar een paar minuten van je tijd om een webwinkel te lanceren die betalingen kan accepteren. Door het uploaden van artikelen, het koppelen van je webwinkel aan een PayPal-account en het opgeven heb je zo een heuse webwinkel online staan. Zonder enige poespas.

Volgens oprichter Carl Waldekranz zijn webwinkeliers meer bezig met de producten die ze willen verkopen dan dat ze zich willen verdiepen in zoiets als SEO. Nu valt daar als enthousiast webwinkelier tegenin te gaan, maar we moeten ook niet vergeten dat er inderdaad ook een grote groep mensen zijn die online iets (willen) verkopen, maar die daar verder ook weer niet al te veel tijd aan willen besteden. Dat is hun goed recht en in zo’n geval biedt Tictail zeker uitkomst.

Tictail naar Nederland?
In de driekwart jaar dat Tictail nu bestaat heeft het al meer dan 10.000 gebruikers aangetrokken, waarvan 75% de dienst aan vrienden heeft aanbevolen. De dienst wordt nu vooral in thuisland Zweden en Amerika gebruikt, maar met een startkapitaal van 1,2 miljoen euro behoort een opkomst en groei in West-Europa ook tot de opties en Nederland blijkt een gewilde markt voor Zweedse ecommerce-bedrijven.

Tictail wil zich niet alleen onderscheiden door makkelijk op te zetten webshops aan te bieden, maar ook door continu ondersteuning te bieden aan webwinkel-eigenaren.  Zo heeft Tictail een feed waar regelmatig berichten langskomen die dienst doen als tips, inspiratie en reminders. Klanten kunnen zich ondertussen abonneren op een webwinkel, zodat ze een berichtje krijgen wanneer er nieuwe producten in de verkoop gaan.

Nog dit jaar moet er de mogelijkheid komen voor webwinkel-eigenaren om verschillende extensies toe te voegen aan hun online shop, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om kortingscodes weg te geven. Tictail wil met de extensies uiteindelijk geld gaan verdienen.

Ook een webwinkel beginnen? Lees dan ook ons basisartikel op Ondernemen & Internet eens door!

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch