menu
lightspeed ecommerce

Thuiswinkel Award Publieksprijzen XS uitgereikt

Thuiswinkel Award Publieksprijzen XS uitgereiktGisteravond werden weer eens de Thuiswinkel Awards Publieksprijzen XS uitgereikt. Dat zijn de prijzen voor webwinkels met een jaaromzet van maximaal 4 miljoen euro. In zeventien verschillende categorieën werden prijzen uitgereikt door presentator Gerard Ekdom.

Om überhaupt kans te kunnen maken op de prijs moet de webwinkel dus niet alleen een omzet tot 4 miljoen euro hebben, maar moet de shop ook in ons land gevestigd zijn en moeten de producten in het Nederlands aan Nederlandse consumenten worden aangeboden. Logische regel op zich, maar het moet toch gezegd.

Winnaars gekozen uit 112 inschrijvingen
Aangezien het om een publieksprijs gaat, konden consumenten de afgelopen maanden hun favoriete webwinkels beoordelen. Dit hebben duizenden mensen gedaan en dat heeft geresulteerd in het volgende rijtje van winnaars, gekozen uit een totaal van 112 inschrijvingen:

Die honderdtwaalf inschrijvingen is natuurlijk niet echt héél veel te noemen, zeker niet als je beseft dat voor de kleinere spelers dit toch wel dé brancheprijzen zijn om te winnen. Als we er voor het gemak maar even van uitgaan dat elke categorie even veel inschrijvingen heeft ontvangen, dan zijn er per categorie dus 112 / 17 = nog geen zeven webwinkels die kansmaken.

Thuiswinkel.org als organisatie is eigenlijk het enige met een keurmerk met bekendheid bij het grote publiek en deze awards zullen, zeker na de uitreiking van de juryprijzen later deze maand, toch wel enige media-aandacht en vertrouwen kunnen genereren. Zijn er dan zo weinig kleinere spelers met succes en serieuze fanclub aan klanten, of onderschatten potentiële deelnemers hun kansen? Mocht jij in die laatste groep vallen; je hoeft geen Thuiswinkel.org-lid te zijn om mee te doen en één op zeven is op zich een aardige winkans, dus misschien dat jouw webwinkel volgend jaar ook eens meedoet?

Tags

Reacties