menu
lightspeed ecommerce

Test je webwinkel in diverse browsers

Test je webwinkel in diverse browsersMeer dan vroeger is het van belang dat je webwinkel in diverse browsers, met diverse resoluties en vanaf verschillende apparaten goed te bezoeken is. Het kan daarom zeer handig zijn om te checken of je webwinkel wel zo toegankelijk is als je misschien al die tijd dacht.

Om diverse redenen is het vandaag de dag nog belangrijker om een webwinkel te hebben die ongeacht de browser, resolutie of besturingssysteem goed te bezoeken is voor de consument. Dit komt niet alleen door het feit dat steeds meer consumenten webwinkels bezoeken via hun smartphones en tablets, naast het aloude bezoeken via de pc of laptop.

Verschillende soorten browsers
Het is ook belangrijk omdat de ‘browseroorlog’ nog steeds gaande is. Vroeger was er maar één internetbrowser voor de massa: Internet Explorer.  Maar die heeft het afgelopen decennium geduchte concurrentie gekregen van Mozilla Firefox en enkele jaren later ook stevige competitie van Google Chrome. Op dit moment heeft Internet Explorer een marktaandeel van 42,52%, Firefox een van 27,95% en Chrome wordt gebruikt door 21,62% van de internetters. De cijfers liggen dus niet heel ver uit elkaar. Van je tien bezoekers zijn er dus vier die IE gebruiken, maar ook twee die Firefox gebruiken en twee die Chrome gebruiken. Bron: Koozai.com.

Daarbij laat niet iedereen standaard z’n favoriete internetbrowser bijwerken als er een update beschikbaar komt, dus ook binnen de verschillende soorten browers zijn er nog diverse versies. En daardoor kan het wel eens gebeuren dat jij je webwinkel prima zonder gedoe kan bezoeken, terwijl iemand anders met een andere browser(versie) bepaalde dingen niet kan zien of er extra moeite voor moet doen.

Test je webwinkel in diverse browsers
Nu kan je op je computer alle mogelijke browsers installeren en zo je webwinkel testen op de compatibiliteit, maar er zijn ook handigere middelen om dit te bewerkstellingen. Via Browsershots.org bijvoorbeeld kan je je website bekijken in bijna honderd verschillende browsers. Via Adobe Browserlab kun je iedere denkbare website in realtime laten laden in een browser naar keuze. Wees er snel bij, want deze dienst is nog maar tot april van dit jaar gratis te gebruiken. En via de site InfobyIP.com kun je snel en gemakkelijk zien hoe je website eruit ziet in diverse populaire desktop-, tablet- en smartphone-schermresoluties.

Tags

Reacties