menu
lightspeed ecommerce

Tamaris lanceert slordige Nederlandse webwinkel

Tamaris lanceert slordige Nederlandse webwinkel

Het Duitse schoenenmerk Tamaris heeft een Nederlandse webwinkel gelanceerd. De opening van de online shop in ons land gebeurde tegelijk met de lancering van een webshop in 12 andere Europese landen, waaronder België en Luxemburg. De Nederlandse webwinkel lijkt echter wel erg slordig in elkaar gezet.

Vorige week kondigde Tamaris aan webwinkels te lanceren in België, Estland, Finland, Griekenland, Italië, Ierland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Slowakije en Spanje. Hiermee is het bedrijf nu in totaal negentien landen online te vinden.

Zo’n grote, Europa-brede lancering brengt een boel voordelen met zich mee, maar het zorgt er blijkbaar ook voor dat de individuele webwinkels niet heel zorgvuldig zijn nagekeken en online gezet. Want wie de officiële Nederlandse webwinkel van Tamaris bezoekt, ziet al snel een website waarvan duidelijk is dat ‘ie oorspronkelijk uit een ander land komt.

Frans en Duits bijspijkeren

Zo lezen we onderaan de website, bij de opgesomde usp’s niet alleen dat er een ruime keuze is en ‘kosteloze’ verzending, maar ook ‘versand nur 0,95€’. Eén van hun servicevoordelen bestaat uit ‘metingen van de mazen’. Wat ze daarmee bedoelen, is ons ook een raadsel. En wie wil inloggen komt op de ‘Mein Account’-pagina terecht waar we zien dat we onze bestellingen kunnen inzien en tracken, dat we eenvoudig en gemakkelijk bestellen, maar ook ‘établir vos listes personnelles d’envies’. Euh, je ne comprends pas…

Tamaris zal op dit moment wel wat anders aan haar hoofd hebben. Het liet namelijk weten dat de komende maanden in meer landen een lokale webwinkel geopend zal worden. Het is in ieder geval jammer dat de lancering in ons land niet geheel vlekkeloos verloopt. Het is daarnaast ook nog eens onduidelijk over het herroepingsrecht, iets wat de laatste maanden echt een issue is geworden en waar grote boetes voor gegeven kunnen worden.

Tamaris - screenshot

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch