Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Sumostore bereikt mijlpaal van duizend licenties

sumostore bereikt mijlpaal van duizend licentiesSumostore, de Nederlandse aanbieder van opensource-webwinkelsoftware, heeft de mijlpaal bereikt van duizend actieve licenties en viert dus feest! Het bedrijf ziet een stijgende groei en ondanks dat er nog geen tot weinig marketingbudget is ingezet, wint de software in rap tempo aan bekendheid. Het bedrijf verwacht dan ook nog wel even door te kunnen blijven groeien.

Sumostore is dit jaar gelanceerd en werd vanaf de start positief ontvangen. “Die positieve energie is gelukkig niet afgenomen. We maken nog altijd een mooie groeicurve door. We zitten dus nu op zo’n duizend licenties, maar als we de huidige lijn doortekenen tot het einde van het jaar zou dat betekenen dat we aan het einde van het jaar boven de drieduizend uitkomen”,  zo vertelt Maurice Valentijn, oprichter van de webwinkelsoftware, ons.

Op de site noemt het bedrijf de duizend downloads, maar Maurice verzekert ons dat er zeker meer downloads zijn maar dat deze pas na een succesvolle installatie worden meegeteld. Niet gek voor een aanbieder die nog maar enkele maanden bezig is! De aantallen groeien dankzij toenemende bekendheid, maar het bedrijf biedt ook steeds meer tools voor overstappers. “Veel webwinkeliers zijn toch bang dat overstappen lastig is. Daarom bieden wij speciale migratietools. Voor webwinkeliers die nu gebruikmaken van Biedmeer is overstappen bijvoorbeeld geen enkel probleem meer en binnenkort komen er nog wat migratietools voor andere softwarepakketten bij. Ik verwacht dat dit weer een nieuwe groeispurt zal geven.”

Of deze groei kan aanhouden is natuurlijk nog maar de vraag, want het bedrijf kan nog geen jaar op jaar vergelijken. En of mensen in de laatste paar maanden voor de feestdagen nog net zoveel zullen overstappen als de afgelopen maanden is dus nog onbekend. Maar momenteel is er nog altijd een stijgende lijn te zien en duidelijk is dus dat de aanbieder het in het eerste halfjaar van zijn bestaan zeker niet slecht heeft gedaan.

Zo’n 750 webwinkels
Hoeveel van de licenties ook werkelijk actieve webwinkels zijn is lastig te zeggen. Mensen downloaden en installeren de software soms bijvoorbeeld alleen om te testen. Een groot gedeelte zal nooit een eerste product verkopen. Maurice schat het aandeel actieve webwinkels momenteel zelf op 27%. Dat betekent dat er nu zo’n 250 webwinkels op Sumostore draaien met de bedoeling dat ze écht wat verkopen en dat als de groei aanhoudt zoals nu het geval is, er aan het einde van het jaar al zo’n 750 webwinkels actief zullen zijn met Sumostore.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch