menu
lightspeed ecommerce

Starters op de markt

Starters op de markt beginnen relatief op oudere leeftijd, 58% is ouder dan 40 en een derde heeft er gewoon een baan naast. De helft van deze starters begint zonder ondernemingsplan.

Natuurlijk zijn de markt kraampjes op straat niet directe ecommerce maar wat me wel opviel is de cijfers zoveel overeenstemming hebben met wat ik verwacht dat de ecommerce cijfers zijn. Natuurlijk niet in groei of branche, maar wel in type ondernemer. Daarnaast zijn de cijfers die naar buiten zijn gebracht door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel zeer uitgebreid en interessant genoeg om te lezen. Om te zien wat de concurrentie bijv. zoal doet. Wie zijn deze ondernemers en hoe ervaren zij het? Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) heeft hiernaar onderzoek gedaan bij starters, en stoppers in deze markt.

Interessant is het om te zien dat het HBD vooral de fulltimers extra succesvol ziet. Deze staan meer op de markt, krijgen hogere omzetten en hebben hierdoor meer kans op extra staanplaatsen en financiering. Dit vergroot de kans op succes en groei. Gemiddeld is 40% van de starters is na 5 jaar nog actief op de markt maar van de starters van 2007 is nog maar 29% ingeschreven bij de KVK.

Het hobby ondernemen op de markt is ook terug te zien in de ecommerce markt. Men denkt snel dat een kraam of een webwinkel parttime valt op te zetten. Als hobby of parttime extra bijverdienste. Het nadeel is dat dit de groei van de onderneming in de weg kan staan. Uit het onderzoek van HBD blijkt nu ook dat fulltimers op de markt langer en succesvoller actief zijn dan parttimers. 

Bron: HBD.nl

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan