menu
lightspeed ecommerce

Starteenwinkel start met Facebookshops

starteenwinkel start met facebookshopsFacebook is voor veel webwinkeliers de sleutel tot een groot publiek. Met beperkte kosten, en zonder alle onzekerheden zoals die van toepassing zijn zoals bij zoekmachine optimalisatie, kun je via Facebook je hele webwinkel opzetten. Via de oplossingen die Facebook biedt, en nu ook met de Nederlandse software van Starteenwinkel.nl. 

Ze hadden het al aangekondigd, o.a. op Twitter, en nu is het dan echt zover. Als eerste Nederlandse leverancier van webwinkelsoftware, biedt Starteenwinkel.nl haar klanten de mogelijkheid om hun webwinkel volledig en op eenvoudige wijze binnen Facebook te integreren. Hiermee krijgen Facebookfans niet alleen de mogelijkheid om binnen de Facebook pagina met de webwinkel te communiceren, maar kunnen de bezoekers producten bekijken, liken, delen met vrienden en óók direct kopen.

Starteenwinkel.nl één jaar!
Exact een jaar geleden werd Starteenwinkel.nl gelanceerd door het bedrijf Forventures. Inmiddels zijn er ongeveer vijftienhonderd voornamelijk kleinere webwinkels aangemaakt. Voor deze webwinkeliers is vooral het vinden van de juiste bezoekers voor de webwinkel een terugkerende uitdaging. Zoekmachine marketing en optimalisatie blijkt voor velen een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Veel webwinkeliers gebruiken reeds social media zoals Twitter en Facebook als actief communicatiekanaal met hun (potentiële) klanten. 

Op de markt zijn enkele ‘Facebook-only’ shop-oplossingen beschikbaar voor ondernemers die alleen via Facebook willen verkopen. Tevens zijn er ‘losse’ tools om webwinkels te koppelen aan Facebook. In Amerika blijken veel van deze toepassingen een redelijk succes, In Nederland kwamen we het nog maar mondjesmaat tegen.

Starteenwinkel.nl wil daar verandering in brengen. Het is de eerste Nederlandse leverancier die Facebook volledig integreert binnen haar webwinkelsoftware. Na het accepteren van een meerprijs van vijf euro, kan een webwinkelier simpelweg door het aanvinken van producten in de webwinkel aangeven welke producten in de Facebookshop moeten worden opgenomen. Ook kunnen vormgevingselementen van de webwinkel direct en automatisch worden opgenomen in de vormgeving van de Facebookshop.

Tags

Reacties