SportshopsDirect en Sportshop.com fuseren

SportshopsDirect en Sportshop.com fuseren

SportshopsDirect en Sportshop.com gaan verder onder de naam Passa Sports. De twee Nederlandse sportwinkels fuseren tot een bedrijf met ruim 175 medewerkers en 17 gespecialiseerde online shops. Met de fusie wil Passa Sports internationaal verder groeien.

SportShopsDirect is bekend van de online sportshops VoetbalDirect, TennisDirect en HockeyDirect. Branchegenoot Sportshop.com was tot juli 2017 beter bekend onder de naam Totla Sports Trading. Met de nieuwe naam wilde het haar internationale groei verder doorzetten. Deze ecommerce-speler runt ook gespecialiseerde webshops, waaronder Hardloopshop.nl, Handbalshop.nl en Fitnessshop.nl.

Passa Sports wordt de nieuwe naam

En nu gaan deze twee ecommercebedrijven dus samen onder de naam Passa Sports. En dat wil binnen de Benelux versneld groeien naar een omzet van 100 miljoen euro. Naar eigen zeggen hebben de verschillende webwinkels genoeg slagkracht om in de Benelux een groter marktaandeel te veroveren.

Focus blijft op specialisme per sport

Ook in de nieuwe hoedanigheid zal de focus blijven op specialisme per sport. “Iedere sport heeft unieke kenmerken en culturele eigenschappen. Je kunt dus alleen relevant zijn als je de specifieke sport ook volledig begrijpt en goed naar de behoeften van de sporter luistert”, zo zegt CEO Guido Koekkelkoren. “Een tennisser is op zoek naar een echte tennisomgeving en een hardloper naar een hardloopomgeving. Daarom werken binnen onze shops mensen die de sport zelf ook beoefenen.”

Passa Sports wil groeien naar 100 miljoen omzet.

Nederlands MerkGoed heeft meerderheidsbelang

De fusie is geïnitieerd en begeleid door Nederlands MerkGoed. Deze participatiemaatschappij heeft beide bedrijven overgenomen en ze direct na overname in een fusie samengebracht onder de naam Passa Sports. NMG heeft dan ook een meerderheidsbelang in deze nieuwe holding.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten