menu

Sport en fitness snelste groeiers Q1 2009

Fitness artikelen trend in webwinkels Q1 2009De cijfers van Amerikaanse online verkopen in het eerste kwartaal zijn stabiel en reden tot optimisme. Met name sectoren als gezondheid met online fitness toestellen, boeken en entertainment als video games deden het goed.

Dit blijkt uit een onderzoek van Comscore.com. Eerder al publiceerde we soortgelijke cijfers welke bekend waren gemaakt door Shop.org en waaruit blijkt dat bedrijven steeds meer kiezen voor online verkoop omdat deze branche beter tegen de recessie bestand lijkt.

Uit het vandaag bekend geworden onderzoek van Comscore.com blijkt dat het eerste kwartaal voor online webwinkels vrij stabiel is geweest. In vergelijking tot andere markten waar de recessie soms enorme gaten heeft geslagen is dat reden tot optimisme. Comscore.com zelf toonde het laatste kwartaal van 2008 nog slechtere cijfers and hetzelfde kwartaal in 2007.

Snelste groeiers waren de sportartikelen als spinfietsen en hometrainers. Op de tweede plaats boeken en tijdschriften welke met 19% gegroeit is t.o.v. 2008. Daarna volgen entertainment met video games en consoles (Nintendo noteerde recent goede cijfers alhoewel die ook voorzichtig is met de toekomst) en computer software. Vooral dat laatste was ons niet bekend aangezien bedrijven als Microsoft toch al een tijdje rode cijfers laten zien op de beurs.

Helaas zijn deze cijfers enkel nog bekend van Amerika. Is er een Nederlandse webwinkel in sportartikelen die kan reageren op dit bericht? Hoe zien de Nederlandse cijfers eruit?

Tags

Reacties