Spiru trekt investeerder aan

Spiru trekt investeerder aan

De Groningse startup Spiru heeft Veams als investeerder aangetrokken. Het bedrijf richt zich volledig op de spirituele niche met haar gelijknamige webwinkel en groothandel Zenvol. Om de stap te maken naar scale-up zocht het een partner met kennis.

In de webshop verkoopt Spiru onder andere klankschalen, yogabenodigdheden en edelstenen. Het bedrijf richt zich volledig op de spirituele niche. Als label Zenvol werkt het samen met lokale leveranciers van over de hele wereld. Ondertussen is het assortiment uitgegroeid naar 20.000 spirituele producten, die naar klanten in Nederland, België, Duitsland en Spanje gaan.

Stap naar scale-up

Het bedrijf wil na vijf jaar als startup de stap maken naar scale-up. “De afgelopen jaren is Spiru een geweldige rollercoaster geweest. Dit is het perfecte moment geweest voor ons als bestuurders om te reflecteren. Wat kunnen we beter doen? Wat kunnen we anders doen? Cas en ik merken dat we in deze nieuwe fase ervaring missen, daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner”, vertelt Yorick Keijzer, één van de oprichters.

‘In deze nieuwe fase missen we ervaring.’

“Iemand met kennis, ervaring, netwerk en middelen. En nog belangrijker; iemand die onze visie op het merk Spiru deelt. Deze hebben we gevonden in Henk Jan Bijmolt. We kennen Henk Jan bovendien nog uit ons vorige development bedrijf. Dat maakte de keuze nog gemakkelijker.”

Investeerder Henk Jan Bijmolt van Veams

Henk Jan Bijmolt is het gezicht achter investeringsbedrijf Veams, dat vooral investeert in vernieuwende bedrijven. ‘‘Wij hopen van toegevoegde waarde te kunnen zijn zonder de huidige ondernemers in de weg te zitten. De niche van spirituele artikelen spreekt ons heel erg aan. Met de drive van beide oprichters en het team erbij verwacht ik dat we mooie stappen kunnen zetten”, aldus Henk Jan. Het is nog onduidelijk welke stappen Spiru gaat maken nu het een investeerder heeft gevonden.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten