menu
lightspeed ecommerce

Snapstore wint BeCommerce Awards

Snapstore wint BeCommerce Awards 2012Gisteren werden in het Belgische Tervuren voor de zevende keer de BeCommerce Awards uitgereikt. Grote winnaar van de avond was Snapstore by Cameleon, die de hoogste resultaten behaalde voor de publieksprijs en de vakjuryprijs. Ook werden voor de eerste keer de Cross Border Award, de Beste Mobiele Webwinkel en de Beste Starter uitgereikt.

Snapstore by Cameleon, dat online tijdelijke privéverkopen van mode en decoratie- of woonartikelen organiseert die twee tot vijf dagen duren, bleek gisteren dus de beste webwinkel van België. De webshop die belooft grote merken te verkopen tegen prijzen die 40 tot 70 procent lager zijn dan de winkelprijzen mag nu de ecommerce-branche van onze zuiderburen vertegenwoordigen tijdens de verkiezing van de European E-commerce Awards op 5 juni in Barcelona.

Online schoenenwinkel Torfs.be won de prijs voor beste startende webwinkel van België, een prijs die werd uitgereikt aan een webwinkel die minder dan twee jaar bestaat. Vente-Exclusive.com ging naar huis met de award voor beste mobiele webwinkel van België. 

Cross Border Award 
Ook voor de eerste keer werd de Cross Border Award uitgereikt, voor webwinkels die in minstens twee andere Europese landen zaken doen, die ‘ontwikkeld zijn in de taal van het land waar ze zaken doen’, die in Europa gesitueerd zijn en die de strategie voeren om meerdere markten in Europa te veroveren. Uiteindelijk won Bivolino.com deze nieuwe award. In Nederland won eind maart Intrastores het vaderlandse equivalent van deze prijs.

Publieksprijzen werden uitgedeeld in negen verschillende categorieën en waren onder andere voor Cosmox .be, Yvesrocher.be en Jetairfly.com.

Nederlands succes 
De BeCommerce Awards, waar dit jaar zo’n honderdtwintig webwinkels zich voor hadden ingeschreven, zijn het beste te vergelijken met de Thuiswinkel Awards in ons land. De organisatie erachter, BeCommerce, is dan ook de Belgische zusterorganisatie van Thuiswinkel.org. Vorig jaar won het van oorsprong Rotterdamse bedrijf Coolblue vijf prijzen tijdens de BeCommerce Awards, waaronder die van Beste Webwinkel van België.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch