picqer

Sisow ontvangt vergunning DNB

Sisow krijgt vergunning DNBDe Nederlandsche Bank heeft Sisow per 20 juni 2012 een vergunning toegekend om op te treden als betaalinstelling. Een kroon op het werk natuurlijk, maar daarnaast vooral een vereiste eerste stap voor de vele ambities die het bedrijf binnenkort waar wil maken!

Bankvergunning DNB vereiste bij drie miljoen
Voor bedrijven die transacties verzorgen, zoals betalingsproviders, is een vergunning van de DNB vereist indien de grens van 3 miljoen euro aan transacties in beeld komt. Voor bedrijven zoals Sisow is dat plafond natuurlijk snel bereikt en het was dus eigenlijk allang gewoon noodzakelijk dat de bankvergunning er kwam. Vandaag komt het bedrijf dan ook naar buiten met het goede nieuws (PDF).

Sisow vooral bekend onder starters
Sisow is eerder opgericht onder de naam Assurepay, maar vooral sinds de nieuwe koers die begin 2011 is ingezet, uitgegroeid tot een van de meest populaire providers onder startende webwinkeliers. “Eigenlijk konden we niet veel anders.” geeft Roel Timmermans, verantwoordelijk voor de communicatie binnen Sisow telefonisch aan. “Wettelijk mochten wij niet meer dan die drie miljoen draaien en daar zaten we in no-time boven. Onze huidige klanten groeien snel en dus onze volumes ook. Dat was nog wel uit te leggen aan de DNB maar als er nieuwe klanten aanklopten die zelf al honderdduizenden per maand draaiden, moesten wij nu eigenlijk nee gaan zeggen.”

“Dat nee zeggen hoeven we nu niet meer te doen. Integendeel! Ik sluit niet uit dat we binnenkort enkele van de grootste webshops van ons land aan kunnen sluiten. Nu we deze vergunning in handen hebben houdt niets ons meer tegen!”

Sisow wil Europa in
Grotere shops aansluiten en hogere volumes draaien zijn niet de enige wensen van het bedrijf. Het groeide afgelopen twaalf maanden van ongeveer zeven naar zeventien medewerkers en denkt nog wel even verder te kunnen groeien. “Hoeveel er komend jaar bijkomen? Het aantal mensen is natuurlijk niet doorslaggevend, er wordt juist veel ingezet op het automatiseren. Maar momenteel kijken we bijvoorbeeld steeds vaker over de grens. Een Duitse of Belgische vestiging, behoort zomaar tot de mogelijkheden.”

“Want ook daar speelt deze vergunning een belangrijke rol”, geeft Roel Timmermans aan. “Mede hierdoor kunnen we betaaloplossingen in Duitsland en België nu gemakkelijk en betaalbaar gaan aanbieden. En als we denken aan het buitenland is ook een betaalbare en sterke creditcard-oplossing noodzakelijk. We zijn al bezig met een white-label creditcard-oplossing. Hopelijk komt die er nog voor het einde van dit jaar.”

Gerelateerde berichten