Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Sinterklaastraditie: storing bij iDEAL

Sinterklaastraditie: storing bij iDEALHet is inmiddels een heuse traditie geworden. En eentje die vrijwel gelijktijdig ons land aandoet als de goedheiligman met de pakjesboot vanuit Spanje is vertrokken: Storingen bij iDEAL en consumenten en webwinkeliers die niet kunnen internetbankieren. Ook dit jaar is het weer zover. Houdt het dan nooit op?

Of het nu iDEAL is of de banken, je kunt er inmiddels vergif op nemen dat de storingen je rond november om de oren vliegen. Bij NU.nl weten ze van de gekkigheid zelfs niet eens meer of het nu de veertiende of zeventiende storing is die deze maand plaatsvond bij ING.

Volgens de website Allestoringen.nl waren er tot nu toe in november zelfs 20 storingen bij ING. Daarbij moet dan wel worden vermeld dat als er twee storingen op één dag plaatsvinden, die los worden geteld. Zo was er bijvoorbeeld op 18 november om half acht ’s ochtends een storing bij ING, terwijl dat ook het geval was om één over half zes ’s avonds.

We doken in de statistieken van deze site en ontdekten dat ING de ongekroonde storingen-kampioen is voor de maand november. De maand is nog niet eens ten einde, of de bank heeft dus al met 20 storingen te maken gehad. Dan doet SNS Bank het met nul storingen toch beduidend beter…

Kijken we puur naar de iDEAL-storingen zoals die binnenkomen op de website van Allestoringen.nl, dan valt de maand november op zich nog wel mee. Er werd namelijk drie keer melding gedaan van een iDEAL-storing; beduidend lager dan de acht iDEAL-storingen die plaatsvonden in de maanden augustus en september van dit jaar. De beste maand was oktober, toen vond er namelijk maar één storing plaats. Rekenen we de maanden november en december niet mee (omdat die nog niet helemaal gepasseerd zijn) dan zien we dat er gemiddeld 5,1 storingen per maand plaatsvinden, wat neerkomt op gemiddeld één storing per zes dagen. Oftewel: elke week is er wel een iDEAL-storing.

Nu valt een storing in juni nog wel te behappen: de meeste mensen zijn dan toch op vakantie en het bedrijfsleven ligt dan ook een beetje op z’n gat. Maar hoe anders is het in november en december, de maanden waarin mensen de winkelstraat laten voor wat het is en vaker de portemonnee online trekken, om zo cadeautjes te kunnen kopen voor Sinterklaas en Kerstmis. En het zijn juist die maanden waarop iDEAL zo vaak kuren vertoont.

In 2010: “Record aan iDEAL-storingen
In 2011: “Weer iDEAL-storingen rond feestdagen
In 2012: “Weer storing internetbankieren Rabobank

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch