Sinterklaas is weg, verkopen maar!

De Sint is nog maar amper het land uit of de verworven kado’s worden alweer vrolijk aangeboden op het internet. Voor iedereen die de goedheiligman niet durfde te vertellen het kado toch niet zo mooi te vinden, bieden veiling- en ruilwebsites een uitkomst. 

Websites als Marktplaats.nl en Ruilen.nl zagen het aantal advertenties al op zaterdag toenemen. Op zondagmiddag stonden tussen de twee- en driehonderd advertenties op Marktplaats.nl, waarbij duidelijk vermeld werd dat het om een Sinterklaaskado ging. Zo wordt een gloednieuwe Barbie aangeboden onder de titel ‘verkeerde sinterklaas kado’.

Op Ruilen.nl werden op zondag 350 nieuwe advertenties geplaatst. Dit terwijl op een normale dag zo’n vijftig à zestig artikelen aangeboden worden. Richard Hendrickx, oprichter van de ruilwebsite, geeft aan dat 6 december traditioneel de drukste dag van het jaar is op de site.

Het gaat vooral om speelgoed, spelcomputers en dvd’s. Vaak zijn producten dubbel gekregen, passen kledingstukken of sieraden niet of worden oude producten aangeboden omdat de sint voor vervanging heeft gezorgd.

Francine van Dierendonck, marketingdirecteur van Marktplaats.nl, zegt in het aantal advertenties op de site de gevolgen van de economische crisis te zien. Terwijl vorig jaar rond deze tijd elke dag 200.000 nieuwe advertenties werden geplaatst zijn dat er dit jaar 255.000.  

bron: ANP  

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten