ShopWeDo laat webshops voorraad delen

ShopWeDo laat webshops voorraad delen

Het Belgische fulfilmentbedrijf ShopWeDo heeft een nieuwe innovatie geïntroduceerd onder de naam ‘Stock sharing’. Hiermee kan het alle voorraad die in hun magazijn ligt beschikbaar maken voor alle via ShopWeDo aangesloten webshops.

Het principe is eenvoudig, volgens CEO Kenny Van Paesschen. De zeventig webwinkels die hun voorraad in het magazijn van ShopWeDo opslaan kunnen die spullen ter beschikking stellen aan de andere aangesloten webwinkeliers.

Zo kan het gebeuren dat een klant superfoods verkoopt, terwijl een andere thee verkoopt. Met de ‘Stock sharing’-module in de software van ShopWeDo kan die eerste klant alle superfood-producten benoemen die de andere klant ook mag verkopen. En die tweede klant kan dit uiteraard ook doen met zijn theeproducten. Zo bieden beide webwinkels elkaars producten aan zonder dat ze fysiek moeten inkopen bij de ander. De webwinkeliers krijgen vervolgens van ShopWeDo een overzicht van de producten die op deze manier zijn verkocht en kunnen dan met elkaar afrekenen.

Veel webshops werkten al samen

“Het viel ons op dat sommige webshops al met elkaar samen werkten. Er werden artikelen uit de voorraad gehaald door klant A die vervolgens rechtstreeks weer op stock moesten bij klant B. Met onnodig tijdverlies, plaatsverlies, administratieve rompslomp en extra kosten tot gevolg. En bovenal, een drempel om het niet te doen!”, aldus Van Paesschen.

ShopWeDo wil verkoop klanten stimuleren

ShopWeDo heeft aangekondigd dit jaar sterk in te zetten op innovaties om de verkoop van hun klanten een boost te geven. Zo komt het spoedig met een all-in e-fulfilmentaanbod voor startups en lanceert het ook een automatische koppeling met grote online marktplaatsen als Amazon en Bol.com.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten