ShopWeDo: 19 nieuwe webshops in halfjaar tijd

ShopWeDo: 19 nieuwe webshops in halfjaar tijdShopWeDo.com maakt na een halfjaar de balans op. De Belgische startup die in juli vorig jaar het levenslicht zag heeft bijna twintig nieuwe webwinkels gelanceerd of ondersteund. Verder werden er meer dan 4500 bestellingen verwerkt, ten minste 23000 artikelen verzonden en werd 98% van alle zendingen op tijd verzonden.

ShopWeDo.com is een logistiek dienstverlener voor webwinkel, maar het slaat niet alleen goederen op, verpakt en verzendt ze, maar biedt ook een eigen webshop-platform aan. En daarmee heeft het dus sinds de lancering vorig jaar zomer 19 Belgische webwinkels ondersteund of gelanceerd. “We hadden als doel om de Belgische ondernemers te stimuleren de stap te zetten richting ecommerce en om zo ook de invasie van vooral Nederlandse webwinkels een antwoord te bieden”, zo legt woordvoerder Kenny Van Paesschen uit.

Hij geeft aan nooit gehoopt te hebben dat ze na slechts zes maanden al bijna twintig webwinkels kunnen bedienen. “En ook 2015 ziet er alvast veelbelovend uit, want er staan nog vijf nieuwe webwinkels gepland voor januari en februari. We kunnen het amper bijhouden.”

En zoals bij zoveel webwinkels en ecommerce-partijen de eindejaarsperiode haast traditioneel een flinke piek blijkt te bevatten, waren deze weken voor ShopWeDo.com ook een grote test. “Het was dit jaar extra spannend. Een nieuw bedrijf, al die nieuwe webshops, een nationale staking… En toch heeft niets echt roet in het eten gegooid. ShopWeDo.com hield makkelijk stand.”

Mooie cijfers in december
In december 2014 verwerkte het bedrijf 4601 bestellingen, wat neerkomt op 230 pakketten per werkdag. In diezelfde periode werden 23.720 artikelen verzonden en behaalden alle ShopWeDo-webwinkels een omzet van zo’n 270.000 euro. En op logistiek gebied verliep alles ook naar wens, aangezien 98% van alle zendingen op tijd werd verzonden.

‘Go big, go niche or go home!’
Van Paesschen denkt overigens dat ecommerce in 2015 pas zijn echte start gaat nemen bij de gemiddelde MKB’er. “En om die achterstand in snel tempo bij te benen zal hij verplicht zijn om meteen een breed assortiment aan te bieden of in een heel specifieke niche moeten gaan werken.” Ook gaat hij ervan uit dat ‘mobile’ de norm wordt. “Dat weten we natuurlijk al langer maar dit jaar zal het pas echt doorbreken. De komst van 4G en een eenvoudigere online betaling via je smartphone speelt in deze ontwikkeling een cruciale rol.”

En tot slot vindt hij dat webwinkeliers moeten stoppen met pakjes in te pakken en dat ze gewoon moeten investeren in e-fulfilment en online marketing. “Met nieuwe goedkope webshop-platformen en e-fulfilment bedrijven die ook voor kleinere webshops werken kan je je eenvoudiger focussen op wat echt belangrijk is. Je productaanbod en de verkoop ervan. E-marketing evolueert snel, zorg dat je kan volgen!”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten