Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Shoptrends voor de feestdagen dit jaar

Shoptrends voor de feestdagen dit jaarDe helft van de holiday-shoppers dit jaar zal eind november beginnen met het researchen naar cadeautjes en andere feestdag-aankopen. Een kwart is van plan om te kopen bij een webwinkel waar ze nog niet eerder hebben gekocht. Het smartphone-gebruik zal ook weer toenemen en men is vooral op zoek naar kleding, media en speelgoed.

Dit blijkt uit ‘2013 Holiday Shopper Intention’, een onderzoek van Google naar de aankoop-intenties van de groep consumenten die online aankopen gaat doen voor de naderende feestdagen. Uit het onderzoek bleek ook al dat iets meer dan een kwart van de ondervraagde shoppers al begonnen is met researchen. De helft zal beginnen met wat webwinkels afstruinen nog voordat het Thanksgiving-weekend eind november plaatsvindt en daarvan zal zestig procent al dat weekend tot de daadwerkelijke aankopen overgaan. Ondanks de vroege research zal vier op de tien consumenten het holiday shoppen niet volledig afronden voor het half december is. Een kwart zal zelfs wachten tot de laatste minuut, terwijl één op de twaalf zelfs nog op eerste kerstdag online aankopen doet!

Kans om consument te beïnvloeden
Volgens Google hebben webwinkeliers en marketeers een gigantische mogelijkheid om al vroeg in het feestdagenseizoen de twijfelende en rondkijkende consumenten te beïnvloeden. Zo is bijna twee derde van de ondervraagde consumenten van plan om rond te kijken voor cadeau-ideëen, terwijl meer dan zestig procent nog geen specifieke merken op het oog heeft. Bijna zestig procent staat open voor het idee om bij nieuwe webwinkels te kopen.

Om consumenten over te halen bij je te shoppen kun je volgens het onderzoek verschillende deals aanbieden. Zo zal minstens acht op de tien vertrouwen op kortingen, terwijl driekwart gebruik gaat maken van gratis verzending. Nog eens zestig procent zal ingaan op aanbiedingen. Vooral vrouwen schijnen volgens het onderzoek gevoelig te zijn voor kortingsbonnen, post-holiday sales en andere aanbiedingen.

Mobiel shoppen voor de feestdagen
Dit jaar zullen er nog meer consumenten zijn die de smartphone gebruiken voor of tijdens het shoppen. Vier op de tien van alle ondervraagde volwassenen zal een mobiel gebruiken voor de feestdagen-aankopen, terwijl dat percentage vorig jaar 17 procentpunt lager lag. Van de mensen die een smartphone bezitten, zal driekwart hun mobiel gebruiken voor holiday shopping. De daadwerkelijke aankoop via de mobiel zal één op de vier smartphone-eigenaren doen, terwijl dat percentage vorig jaar 21% bedroeg.

De feestdagen-aankopen die via de mobiel plaatsvinden, zullen vooral komen van millennials, mensen tussen de 15 en 35 jaar oud. Bijna negen op de tien van hen die in het bezit zijn van een smartphone zullen dit apparaat gebruiken voor holiday shopping. Bij volwassenen ouder dan 35 jaar ligt dit percentage op ‘slechts’ 67 procent. Ook zijn procentueel gezien twee keer zoveel millennials van plan om een feestdagen-aankoop te doen vanaf hun mobiel (31% tegenover 17% onder volwassenen ouder dan 35). Mobieltjes worden verder gebruikt om in winkels prijzen te vergelijken of om de locatie van een winkel op te zoeken.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch