lightspeed ecommerce

Shoptimate zoekt laagste prijs tijdens shoppen

Shoptimate zoekt laagste prijs tijdens shoppen Na alle prijsvergelijkingssites is het tijd voor iets nieuws: Shoptimate. Een extensie die je in de populairste browsers kan installeren en die automatisch de prijzen van diverse webwinkels vergelijkt als jij op een van die webwinkels aan het rondkijken bent.

In de loop der jaren zijn er een boel prijsvergelijkers bijgekomen: sites waarbij je kan zoeken voor een bepaald artikel en je vervolgens een lijst krijgt voorgeschoteld met de verschillende prijzen per geïndexeerde webwinkels. Voor de consument natuurlijk hartstikke handig, maar op een gegeven moment heeft die meerdere prijsvergelijkingssites tot z’n beschikking met soms totaal verschillende resultaten, dat die soms ook door de bomen het bos niet meer ziet.

Snel goedkopere prijzen vinden
Shoptimate gooit het over een geheel andere boeg door het prijsvergelijken niet zozeer te presenteren op basis van ‘vraag’, maar meer op ‘aanbod’. Het verplaatst het prijsvergelijken van een centrale website naar de webwinkels zelf. Als de consument naar bijvoorbeeld Bol.com gaat om speelgoed te kopen, dan schotelt de browser-extensie na enkele seconden een lijstje voor met daarop de prijs van het bezochte artikel in andere webwinkels.


Hey, de gehele Lost-collectie is 39 euro goedkoper bij Cosmox!

En daarmee neemt het de consument enig werk uit handen, want die hoeft niet telkens naar een van de prijsvergelijkers te surfen, de naam of omschrijving van het te wensen artikel op te geven en de prijzen te gaan vergelijken. In plaats daarvan kan de consument rondstruinen op diverse webwinkels zoals ‘ie dat altijd al deed en hoeft hij helemaal niks te doen om goedkopere prijzen voorgeschoteld te krijgen. De extensie is te installeren op de populaire browsers Chrome, Safari, Opera, Firefox en binnenkort Internet Explorer.

Price-alert ingebouwd
In die eerste drie browser-extensies is ook al een price-alert ontwikkeld: Shoptimate zal je daarmee met een mailtje waarschuwen als het prijs van een product omlaag gaat. Binnenkort is de price-alert ook beschikbaar in Firefox, zo verzekeren de makers ons.

Shoptimate is vanaf vandaag actief in Nederland, maar is in landen als Frankrijk, België, Luxemburg en sinds kort Amerika al langer actief. Daar vergelijkt het de prijzen van grote webwinkels als Amazon, Barnes & Noble, Bestbuy, Newegg, Overstock, Target, Walmart en Toys“R”Us. In ons land vergelijkt het de prijzen van webwinkels als Amazon, Bol.com, Cosmox, Neckermann, PIXmania, MediaMarkt en The Book Depository, maar daar zullen volgens de makers spoedig webwinkels bijkomen. De extensie werkt nog niet geheel bug-vrij, maar ook daar wordt hard aan gewerkt.

Shoptimate niet uniek, wel in Nederland
Shoptimate heeft met hun extensie niet het wiel uitgevonden. Er zijn meer extensies die precies dat doen wat Shoptimate ook kan. Zo doen TheBestPrice, ShopDAQ Price Compare, InvisibleHand en PriceBlink eigenlijk precies hetzelfde. Maar ja, die vergelijken (nog?) niet de prijzen van Nederlandse webwinkels, dus wij zijn fan van het net gelanceerde Shoptimate!

Gerelateerde berichten