Shops United lanceert loyaliteitsprogramma

Shops United lanceert loyaliteitsprogramma

Klantenbinding blijft een hot item binnen de ecommerce. Consumenten switchen eenvoudig naar een andere leverancier, dus proberen bedrijven hun klanten op allerlei manieren te verleiden om te blijven bestellen. Zo heeft bijna iedereen een spaarkaart of klantenpas in zijn portemonnee. Pakketstapelaar Shops United besluit het over een andere boeg te gooien en lanceert een loyaliteitsprogramma.

Shops United heeft ongeveer tweeduizend klanten, die gezamenlijk goed zijn voor zo’n één miljoen consumentenleveringen. “Om al deze klanten – zowel de webwinkeliers die hun pakketjes via ons versturen als de klanten van deze webwinkeliers – te bedanken voor hun aankopen hebben we een loyaliteitsprogramma opgezet”, vertelt Erik Langendoen, de directeur van het bedrijf. “Op 1 september gaat United Tickets, zoals het platform gaat heten, live. Via United Tickets kun je tot 50% besparen op entreekaartjes voor attractieparken, bioscopen, dierentuinen, sauna’s en andere vrijetijdsbestedingen.”

‘Er is geen addertje’
Het loyaliteitsprogramma is gekoppeld aan het track- en tracebericht. In hetzelfde mailtje vind je een link waarmee je kunt inloggen op het platform. “Het is het eerste loyaliteitsprogramma dat gratis wordt aangeboden aan webwinkeliers. Na een eerste aankondigingsmail zijn er zo’n zeventig Shops United-klanten die het systeem hebben geactiveerd, maar ik verwacht dat er eind dit jaar vierhonderd webwinkeliers zich hebben aangesloten.”

Als kritische bloggers vragen wij ons gelijk af waar het addertje onder het gras zit en of Shops United geen slaatje probeert te slaan uit de klantendata. Maar Erik verzekert ons dat dit niet het geval is. “Voor ons is het zeker geen tool om data te verzamelen. En ook de externe partijen mogen deze data alleen gebruiken voor de betaling via iDeal en het versturen van het entreekaartje. Het loyaliteitsprogramma is in beginsel echt een aardigheidje voor onze klanten. Maar natuurlijk hopen we ook dat de webwinkeliers door deze actie meer producten verkopen en hierdoor nog vaker gebruikmaken van onze diensten.”

‘Uiteindelijk wordt het een los bedrijf’
Vooralsnog is het platform alleen gekoppeld met Shops United. “Maar over een tijdje is de app ook verkrijgbaar via appstores van webwinkelsoftware. Webwinkeliers die geen zakendoen met Shops United kunnen de software dan aanschaffen, zodat zij deze service ook kunnen aanbieden en dan hangt hier wel een prijskaartje aan. Ook voor de optie van een whitelabel, waarbij het portaal geheel in handen van de webwinkelier komt te liggen, moet worden betaald.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten