Shopreme komt met mobiele aanbiedingen

shopreme mobiele aanbiedingenWil je met regelmaat een leuke deal aan kunnen bieden maar heb je niet zelf de middelen om dit te realiseren? Sinds een week is er een nieuw Nederlands bedrijf dat jou kan ondersteunen met het verkopen via mobiele apparaten. De iPhone applicatie is momenteel in beta, iPad en Android volgen snel.

 
‘2010 wás het doorbraakjaar van mobile commerce’
De positieve voorspellingen die experts en online-retailers deden over de groei van mobile commerce in 2010 zijn uitgekomen. Twinkle Magazine noemde dit gisteren op de website. De cijfers zijn vooral Amerikaans maar het aantal telefoons en tablets met goede internetmogelijkheden stijgt ook in Nederland explosief. Het valt te verwachten dat de mobiele omzetcijfers eind dit jaar ook in Nederland ook een mooie groei laten zien.  
 
Shopreme een supreme oplossing?
Shopreme wil webwinkeliers helpen door een omgeving te bieden waar dagelijks aanbiedingen te vinden zijn via de mobiele apparaten. Momenteel enkel via de iPhone wat nog in beta is, maar binnenkort ook voor de iPad en Android. Voor de iPhone en iPad testen ze het nog zelf. Voor Android gaan ze een publieke beta draaien. Dat betekent dat mensen vrij zijn het te bekijken op hun toestel in beta, voordat het daadwerkelijk in de Android market verschijnt. Wie mee wilt doen, doet mee. Webwinkeliers die hierin interesse hebben wordt aangeraden het Twitter account van het bedrijf in de gaten te houden. 
 
Wat is Shopreme?
Sinds eind december is het bedrijf Shopreme (van supreme – Engelse woord voor geweldig) actief. Het is opgezet door enkele jonge techneuten die al ruim twee jaar in de mobiele ecommerce actief zijn. In eerste instantie met een bedrijfje naast de studie en door enkele stages, maar inmiddels werken ze fulltime aan hun eigen internetbedrijf. 
 
Shopreme is dus net een week uit de startblokken maar de vooruitzichten zijn bijzonder goed. Al die kortingen en wisselende prijzen roepen misschien soms irritatie op, commercieel gezien doen de dagelijkse kortingswebsites het enorm lekker, en de ondernemers achter Shopreme hebben al flinke ervaring opgedaan in het mobiele ecommerce wereldje. Zo heeft Melvin Mughal, de oprichter van het bedrijf, in 2009 nog vijf maanden stage gelopen bij PayPal, een bedrijf die al jarenlang werkt aan mobiele oplossingen voor het mobiel betalen en wat hiervoor nu ook door Shopreme wordt ingezet.
 
Daarnaast is hij co-founder van Moop.me. Een bedrijf dat innovatieve iPhone applicaties ontwikkelt en regelmatig de media weet te bereiken. WIRED, CNN, New York Times, MIT’s Technology Review, Techcrunch, Gizmodo en anderen hebben al aandacht besteed aan het bedrijf of de ontwikkelde applicaties.
 
Ambities?
Ervaring, kennis en een goede markt. Toch hebben de jonge ondernemers geen haast. Als ik ze vraag naar de kansen voor het komende jaar zijn ze nuchter. Melvin Mughal vertelt  “Het is het jaar dat mobiel betalen eindelijk van de grond komt. Het blijft wel een begin en er zit nog een lange curve in. We hebben een niveau van betaalgemak en service gerichtheid gerealiseerd, waarbij we de lat nu steeds hoger gaan leggen.” 
 
“Mobiel betalen is voor Shopreme niet alleen het afrekenen, voor Shopreme is het alles erom heen. Shopreme is uiteindelijk de app die je elke dag opent om even te kijken of er wat leuks voor jou tussenzit en waarvan je weet, dat je zonder zorgen kan kopen en de leverancier ook nog eens een goede service verleent, mocht je dat wanneer dan ook nodig hebben. Dat is waar Shopreme voor staat.” Aldus de oprichter.
 
Kosten en mogelijkheden
De mogelijkheden zijn officieel nog in beta of zelfs niet online, maar wie hieraan mee wil doen betaalt om precies te zijn 1 eurocent per transactie. Dit is niet het uiteindelijke transactiebedrag, maar momenteel zijn ze nog stevig in ontwikkeling. Zodoende dat ze voorlopig besloten hebben, het transactiebedrag op het absolute minimum te houden. 
 
Betekent wel dat ze van alle deelnemende partijen een actieve en enthousiaste inzet verwachten. “Zo ontstaat er ook een win-win. We scratch your back, you scratch ours.” De transactiekosten van PayPal blijven altijd van toepassing.
 
Momenteel zijn ze nog druk bezig met het uitrollen op alle platformen en moet de echte groei nog komen. De beta is ook nog zo goed als gratis, pas als alles goed werkt worden de exacte prijzen bekend. De volgende stap werken ze ook al aan maar wat dat precies is, dat zeggen ze nog liever niet. 
 
Meer weten over Shopreme? Zie dan de website of het blog van het bedrijf zelf.
 
Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten