Shopping Awards breidt uit naar 40 categorieën

Shopping Awards breidt uit naar 40 categorieën

De Shopping Awards 2021 vinden volgend jaar op 25 maart plaats en de inschrijvingen hiervoor zijn gestart. Ook voor deze editie zijn er wat dingen veranderd. Zo is er de mogelijkheid om je gratis in te schrijven voor de publieksprijzen en vindt er een forse uitbreiding van het aantal categorieën plaats.

De laatste editie van de Shopping Awards was natuurlijk al anders dan anders. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar gelukkig kon de uitreiking uiteindelijk wel doorgaan, in aangepaste vorm, in september.

Uitreiking als het kan met een gala

Voor de komende editie belooft voorzitter Wijnand Jongen dat ze op 25 maart sowieso de awards gaan uitreiken. “Als het moet op anderhalve meter en als het kan met een groots gala.”

Op 25 maart gaan we sowieso de awards uitreiken.

Succes van vakexperts wordt verder uitgebouwd

Tijdens de afgelopen editie kwamen de winnaars voor het eerst tot stand met behulp van vakexperts. Samen met de stemmen van consumenten telde hun oordeel voor de helft mee. Dit jaar zal hun rol verder uitgebouwd worden. “Net als bij het Songfestival bepalen zij samen met consumenten wie de winnaars worden van de publieksprijzen”, aldus Wijnand. “Dat blijkt prima te werken. Leuk om te zien is dat het er ook voor zorgt dat er in verschillende categorieën soms verrassende winnaars kunnen zijn. Meer dan ooit heeft iedereen die meedoet een kans om te winnen!”

Iedereen die meedoet heeft een kans om te winnen.

40 categorieën voor publieksprijzen

Wat ook anders is met de laatste keer, is dat er toen tien categorieën waren voor de publieksprijzen. Dat worden er nu maar liefst veertig. Volgens Wijnand is hiervoor gekozen, omdat veel webwinkels hierom hadden gevraagd. Ook moeten nieuwe categorieën ervoor zorgen dat de herkenbaarheid van een categorie veel groter wordt, wat consumenten veel meer aanspreekt. “Beste  woonwebwinkel of tuinwebwinkel spreekt nou eenmaal meer aan dan Huis en Tuin. Ook misten we een paar categorieën waar vraag naar was, denk aan bouwmarkten, dieren en opticiens. Iedereen blij dus!”

Een titel als ‘beste woonwebwinkel’ spreekt meer aan dan de beste zijn in ‘Huis en Tuin’.

Mogelijkheid tot gratis inschrijven

Dit jaar is de opzet van de Shopping Awards Publieksprijzen zo dat het mogelijk is om je gratis in te schrijven. Volgens Wijnand een logische keuze: “We zijn een not-for-profit stichting en willen de drempel om mee te doen zo laag mogelijk maken, zodat zoveel mogelijk webwinkels mee kunnen doen en een kans kunnen maken om te winnen.”

Wie een poging wilt wagen, kan zich nog inschrijven tot en met 22 januari 2021. En wanneer je minimaal drie jaar ervaring hebt in de ecommercebranche, dan kun je je ook inschrijven als Shopping Awards Vakexpert.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten