menu
lightspeed ecommerce

Shoppers willen persoonlijke ervaring

Shoppers willen persoonlijke ervaringConsumenten willen en verwachten steeds vaker online als individuen behandeld te worden. Zowel op websites van webwinkeliers als in hun marketinguitingen. Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat winkeliers die gepersonaliseerd shoppen aanbieden, ervan kunnen uitgaan dat enthousiaste online shoppers vaker bij hen hun slag zullen slaan.

Dit blijkt uit een onderzoek dat The E-tailing Group samen hield met MyBuys. Meer dan duizend consumenten die het afgelopen jaar meer dan 250 dollar online spendeerden en minstens vier keer online iets bestelde werden ondervraagd. Van deze groep gaf 44% aan dat ze het waardevol vinden als de webwinkelier productaanbevelingen doet die zijn toegespitst op en aangepast aan de persoonlijke smaak en bestelgeschiedenis van de shopper. Acht maanden geleden was dit percentage nog 37%.

Vaker bestellen bij gepersonaliseerde shopervaring
Ook gaf vier op de tien ondervraagde consumenten aan dat ze vaker online bestellen wanneer webwinkeliers hun e-mails sturen die zijn gepersonaliseerd en aangepast aan de eerdere interactie die de consument had met de webwinkelier. Ook hierin was een stijging waarneembaar, want acht maanden eerder ging het hier nog om een derde van de ondervraagden.

“We volgen al meer dan tien jaar het consumentengedrag ten opzichte van personalisatie. De laatste stijging in bewustzijn, waarde en aankoop-intenties laat zien dat het verlangen van de consument naar op consument gerichte marketing de mainstream heeft bereikt”, aldus Lauren Freedman, president van The E-tailing Group. Volgens het onderzoek laat de hogere waarde die consumenten hechten aan aangepaste aanbiedingen zien hoezeer zij online shoppen vergemakkelijkt willen zien worden. Zes op de tien consumenten gaf aan dat het voor hen makkelijker is om te vinden waar ze naar op zoek zijn als webwinkeliers de shopervaring personaliseren. Een makkelijke en persoonlijke shopervaring doet dus wonderen.

 

Tags

Reacties