menu
lightspeed ecommerce

Shoppers ongeduldig maar spenderen meer

Consumenten winkelen steeds vaker online, en geven hierbij meer uit dan voorgaande jaren. Maar de online shoppers worden ook ongeduldiger, ze hebben minder begrip voor technische problemen en  verlaten een site eerder wanneer deze te langzaam is.

Dit blijkt uit cijfers van analytics provider Tealeaf Technology, dat de cijfers verkreeg uit onderzoek uitgevoerd door Harris Interactive, waarbij tussen 15 en 19 juli van dit jaar 2104 Amerikaanse consumenten werden ondervraagd.

Volgens de resultaten winkelen consumenten gemiddeld 3,4 keer per maand online, in 2009 was dit 3,1 keer. 29% van de consumenten winkelt één keer per maand via het internet, terwijl dit percentage vorig jaar 37% was. 16% van de consumenten shopt vier of vijf keer per maand online, vorig jaar deed 14% dit.

Per transactie geven de online shoppers hierbij gemiddeld $123,20 per persoon uit, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2009 toen er gemiddeld $101,60 per transactie werd besteed.

Online shoppers lijken wel strenger te worden voor webwinkeliers. Ze zijn minder bereid technische problemen door de vingers te zien en geven webwinkels minder snel een tweede kans dan voorheen. 18% van de consumenten gaf aan het opnieuw te proberen als een transactie niet werkt, hoe lang dit ook duurt, terwijl 23% vorig jaar zei hiertoe bereid te zijn. 26% zou het proberen bij de concurrent, dit percentage steeg 1 procent in vergelijking met 2009.

Toch is er ook goed nieuws voor webwinkeliers met technische problemen. 65% van de consumenten gaf aan contact op te nemen met de klantenservice om technische problemen op te lossen, terwijl vorig jaar maar 55% deze moeite zou nemen.

Technische problemen met de website zouden retailers $44,6 miljard per jaar kosten door verlies van omzet.

bron: Internet Retailer

Tags

Reacties