menu
lightspeed ecommerce

Shoppers kijken langer naar dure producten

Shoppers kijken langer naar dure productenConsumenten uit Amerika blijven online langer rondhangen bij duurdere producten. Daar waar men bij de goedkopere artikelen gemiddeld zo’n drie minuten blijft kijken, daar is dat bij computers, elektronica, kleding en tassen al snel tegen de vijf minuten aan. In andere landen is er een soortgelijk contrast waarneembaar.

De cijfers zijn afkomstig van Rakuten, onder andere eigenaar van webwinkel Play.com, dat onderzoek deed naar de diverse markten waarin het actief is. Zo bleek dat de gemiddelde Brit iets meer dan veertig seconden spendeert aan het rondsnuffelen tussen de online kleding alvorens er wordt overgaan tot aankoop en een minuutje als het gaat om boeken, terwijl er bij duurdere producten zoals tv´s wel twee minuten wordt gekeken. In Brazilië liggen de verhoudingen iets anders. De relatief dure mobieltjes werden maar kort bekeken, wat suggereert dat de consumenten de producten al eerder (online) hadden onderzocht, maar dat ze nu de aankoop maken enkel gebaseerd op de beste prijs.

Maandag shopdag
Verder bleek dat in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland consumenten vooral op maandag online shoppen. Dit lijkt ook in Nederland het geval, maar in Frankrijk daarentegen  kennen vooral de woensdagen een ecommerce-piek, terwijl Braziliaanse online shoppers vooral naar webwinkels surfen onder werktijd. Maar daarbij moet gezegd worden dat de echte activiteitspieken plaatsvinden tussen twaalf en twee uur ’s middags, dus waarschijnlijk shoppen de Brazilianen netjes in hun werkpauze.

Mobiel browsen kent in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vooral een piek in de ochtend, waarbij Amerikanen dat iets later in de ochtend doen (tien uur ’s ochtends) dan de Britten (tussen zeven en acht uur ’s ochtends). De Fransen daarentegen slapen lekker uit en pakken hun mobieltjes en tablets om te shoppen er pas bij als de avond net is gevallen.

Ecommerce onderdeel dagelijks leven
“Deze bevindingen laten zien hoe ecommerce een onderdeel is geworden van ons dagelijkse leven, het maakt retail meer wijdverbreid dan het ooit is geweest”, aldus Adam Stewart, de directeur marketing van Rakuten. “De consument neemt nog steeds weloverwogen keuzes, wat wel blijkt uit het feit dat het langer duurt om beslissingen te nemen bij duurdere artikelen, maar in sommige gevallen doen shoppers echt goed onderzoek voordat ze besluiten te kopen, door het benutten van de kracht van het internet en social media om zo goede keuzes te maken.”

Tags

Reacties