lightspeed ecommerce

Shoppagina lanceert compleet nieuwe software

Shoppagina lanceert compleet nieuwe softwareWebwinkelsoftware-aanbieder Shoppagina heeft stilletjes gewerkt aan compleet nieuwe webwinkelsoftware. De backend is vernieuwd, de code opgeschoond en de templates zijn opgefrist. Alles is weer helemaal bij de tijd, wat natuurlijk ook betekent dat het design van de webwinkels met de update responsive is gemaakt. Klanten van Shoppagina kunnen er zelf voor kiezen of ze willen overstappen naar het nieuwe design.

Alles is nog officieel in beta, dus we zijn erg vroeg met deze primeur. Maar de oplettende internetter zal ontdekt hebben dat er tegenwoordig Shoppagina-webwinkels te zijn die duidelijk op een andere motor draaien. Het klopt! Shoppagina heeft de complete webwinkelsoftware vernieuwd en alhoewel het officieel nog niet live staat kunnen huidige gebruikers, indien gewenst, al over naar dit nieuwe systeem.

Volgens Luuk van de Ruit, mede-oprichter en -eigenaar van Shoppagina, was het hard nodig dat de layout van zijn webwinkelsoftware onder handen werd genomen. “Eerlijk gezegd was het gewoon niet meer van deze tijd. Natuurlijk, alles doet het en het ziet er ook nog wel goed uit, maar we leven nu in een tijdperk waarin veel mensen websites bezoeken en aankopen doen vanaf hun smartphone of tablet. Wij wilden uiteraard niet dat onze klanten achterblijven en hebben daarom voor hen hard gewerkt aan een responsive design wat inhoudt dat de webwinkel goed te bezichtigen is, ongeacht het apparaat waarop de website wordt bezocht.”

Nieuw, responsive design voor Shoppagina
Links het oude design van de demoshop, rechts het nieuwe responsive design.

Dat harde werken heeft zo te zien zijn vruchten afgeworpen. Een eerste webshop die over is op het nieuwe systeem is bijvoorbeeld Lola’69 Vintage. Wij mochten natuurlijk zelf ook een blik werpen op de nieuwe layout en hebben die dus ook gelijk getest op diverse mobiele apparaten. De webwinkel wordt nu inderdaad veel beter getoond dan voorheen: zo krijg je nu de producten die op de frontpage worden getoond lekker groot en onder elkaar te zien. Ook het menu is nu veel beter bereikbaar: er hoeft op een touchscreen niet meer ingezoomd te worden met de vingers om een menu-item aan te kunnen klikken, want het menu blijft nu standaard bovenaan hangen zodat het altijd makkelijk bereikbaar is.

Complete nieuwe backend, eerst leren kennen? Dat kan!
Maar het is niet alleen het uiterlijk van de frontend dat is aangepast. Ook onder de motorkap is er een boel veranderd, zo zien we nadat we zijn ingelogd in het CMS. Hier is eveneens het menu op de schop gegaan. Alle opties staan nu links onder elkaar (in plaats van bovenaan de site) in een uitklapmenu.

Voor nieuwe gebruikers werkt het zeker prettiger. Huidige gebruikers zullen mogelijk even moeten wennen en even moeten zoeken waar de nieuwe template-functies allemaal uit bestaan. Ben jij bang dat jij ook tot deze groep behoort? Geen zorgen, want je hoeft niet direct over. Als je benieuwd bent naar het nieuwe CMS maar nog niet zeker bent of je al over wilt naar het nieuwe systeem, kun je het beste even een nieuw probeeraccount starten, deze overzetten naar het nieuwe systeem, en je live webshop webshop pas overzetten nadat je ook het nieuwe CMS op je duimpje hebt leren kennen.

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten