menu
lightspeed ecommerce

Shopmania komt Nederland vergelijken

Prijsvergelijker Shopmania komt Nederland vergelijkenShopMania, een internationale vergelijker, lanceert vandaag een lokaal portaal voor het vergelijken van prijzen in Nederland. Het was voor Google Shopping al redelijk druk met Nederlandse vergelijkingssites, maar ShopMania ziet voldoende redenen om toch ook hier te komen vergelijken. Wij zijn sceptisch.

Vergelijker ShopMania
ShopMania, een internationale vergelijkingssite, werd gelanceerd in 2006 en is momenteel actief in 26 landen. Het is vandaag ook in Nederland gelanceerd. Of het hier net zo’n succes wordt als in enkele andere landen is natuurlijk de vraag. Ons land kent al verschillende websites waar je kunt vergelijken en met de lancering van Google Shopping gaven enkelen aan dat ze verwachten dat de markt wat overvol aan het raken is. Volgens deskundigen kunnen overnames op den duur niet uitblijven.

Zelf ziet ShopMania het nog zonnig in. “We zijn ontzettend blij te kunnen aankondigen dat het ShopMania netwerk nu ook op de Nederlandse markt actief is, en we willen internetgebruikers in dit land uitnodigen om zich aan te sluiten bij ons netwerk dat per maand meer dan twintig miljoen bezoekers telt”, aldus Christine Janssen, country manager bij ShopMania.

Nog meer sites om te vergelijken?
ShopMania brengt het mooi met prachtige cijfers. Maar met die twintig miljoen bezoekers doelt het bedrijf helaas op de totale wereldwijde bezoekersaantallen. Of de vergelijkingssite in Nederland ook een serieus marktaandeel kan behalen is dus nog niet zeker.

Om bovenin de resultaten naar voren te komen kun je betalen per klik. Een gratis vermelding is, net als bij Google Shopping en inmiddels bij vergelijkingssite Beslist, ook mogelijk. Maar de hoogst biedende krijgt wel de beste resultaten. Aan de andere kant gaat het webwinkeliers niet alleen om de prijs maar vooral om het resultaat. Zo bleek het bereik van Kieskeurig eerder kwalitatief goed te zijn en zullen veel webwinkels, ondanks de kosten, daar waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven adverteren.

Bereik heeft ShopMania in het buitenland wel en het hoopt dat dit een Nederlands succes kan ondersteunen. De vergelijkingssite genoot aanvankelijk populariteit in Europa, waarna het met succes uitbreidde naar de Verenigde Staten en verschillende landen in Zuid-Amerika, Australië en Afrika. Tegenwoordig vergelijkt ShopMania prijzen voor miljoenen producten aangeboden door online winkels in 26 landen. Door alle lokale websites met elkaar te verbinden, en de trend dat steeds meer webwinkels over grenzen willen verkopen, bestaat de kans dat de website, ook in Nederland aanbod en traffic weet te verzamelen.

Wij hebben nog wel wat twijfels
Wij hebben onze twijfels. Los van de overvolle markt, moet je met een geweldige website komen om te kunnen concurreren met de grote jongens. En als we op een flink aantal pagina’s spelfouten of zelfs Engelstalige teksten tegenkomen hebben wij onze bedenkingen over deze nieuwe vergelijker.

Zo komen we bij de algemene voorwaarden en privacy pagina opeens op een Engelse tekst terecht. Op contact krijgen we een Roemeens adres te zien. Wat wel Nederlands is, bevat hier en daar slordige spelfoutjes die het geheel een wat onverzorgd uiterlijk geven. De beroemde d & t foutjes en de woorden u en je worden bijvoorbeeld vrij vaak door elkaar gebruikt.

Als je al komt concurreren met de grote jongens, Sanoma Uitgevers (Kieskeurig), VNU Media (Tweakers), en Google, dan zijn dit natuurlijk details die je je niet permitteren kan.

Wat denken jullie? Nieuwe kans? Of de zoveelste vergelijkingssite?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch