Shopinterest: Shopify meets Pinterest

shopinterest shopify en pinterestPinterest is nog steeds het hipste en nieuwste jongetje (of moeten we
zeggen meisje?) uit de social media-klas. En dus ligt het in de lijn der
verwachting dat ook van dit sociaal netwerk wordt getracht een
commerciële variant, aanpassing of kloon te maken. Nieuwste probeersel:
ShopInterest.

ShopInterest werd in één weekend(!) gemaakt door dezelfde mensen die eerder de Pinterest-statistiekendienst Pintics hadden gemaakt. Hun nieuwe dienst laat mensen hun Pinterest-prikborden omtoveren tot een online winkel. De door gebruikers bij elkaar verzamelde pins worden plots de inhoud van een webwinkel, inclusief ingebouwde winkelwagen. De makers omschrijven hun dienst dan ook kort maar krachtig als ‘Shopify voor Pinterest’.

Volgens Francisco Guerrero, de ceo van ShopInterest, moeten we zijn nieuwste dienst los zien van Pintics. Die laatste doet het nog steeds goed en houdt inmiddels de statistieken van zo’n 750.000 pins bij. Maar Pintics en ShopInterest richten zich allebei op verschillende doelgroepen. “Onze statistiekendienst richt zich op grote webwinkels, maar nadat we het grote aantal verkopen dat werd gegenereerd via Pinterest zagen, hebben we besloten om de normale gebruikers te helpen met het profiteren van de fun en de winst.”

Starten met Shopinterest
Om te kunnen beginnen, moeten mensen zich aanmelden en daarna de prikborden selecteren waarop hun producten worden getoond. Na het toevoegen van een omschrijving, de prijs, de verzendkosten en de betaalmethode (PayPal of Dwolla) doet ShopInterest de rest zelf.

Het is niet de eerste keer dat er een partij is die probeert een commercieel succes te maken van, dankzij of met behulp van Pinterest, inmiddels de populairste sociale netwerksite na Facebook en Twitter. Pinterest zelf had geëxperimenteerd met affiliate link-platform SkimLinks, maar het zou minder geïnteresseerd zijn geweest in de daarvoor verworven inkomsten dan in de statistieken waar SkimLinks voor zorgde. Toch zijn er ook weer niet héél veel initiatieven die iets proberen met Pinterest, maar dat komt vooral doordat er nog steeds geen publieke API beschikbaar is. Het team van Pintics en ShopInterest heeft daardoor noodgedwongen gebruik moeten maken van de aanwezige RSS-feed en gelukkig de basisinformatie herbergde die ze nodig hadden.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten