Shopify-webwinkels krijgen traffic

Shopify-webwinkels zien goede trafficOndanks de Amazons en Ebays in deze wereld is er nog volop ruimte voor de kleinere webwinkels. Van webwinkeliers die gebruikmaken van software die je voor een paar tientjes per maand kunt gebruiken. Zo worden de webwinkels van het van oorsprong Canadese Shopify, in Noord-Amerika goed bezocht zo voor de feestdagen.

Dit blijkt uit cijfers van Deepfield, dat de afgelopen maanden een grootschalig onderzoek hield naar de online shopping-infrastructuur. Niet geheel verrassend domineert Amazon de lijst. Zo’n veertien procent van alle internetgebruikers is op de een of andere manier minstens één keer per dag verbonden met Amazon, of dat nou Amazon.com of is een van de vele sites die het bezit, zoals MyHabit.com. eBay moet het met een tweede plek doen, aangezien 8,8 procent van de internetgebruikers hun site bezoekt.

Maar de verrassing in de lijst is toch wel Shopify, dat op nummer drie staat. De software is in Amerika enorm populair, en wordt vooral veelvuldig gebruikt door niche-webshops. Webwinkels die zich specifiek op een zeer specifieke doelgroep richten en daarvoor een aansluitend assortiment aanbieden.

Afgelopen maandag was het Cyber Monday in Amerika, de dag in het jaar waarop er traditioneel het meest online geshopt wordt en de media hebben het dan toch altijd over de grotere ecommerce-spelers. Dan is het leuk om daartussen dit onderzoek te zien waarin Shopify op een keurige derde plek staat! De webwinkelsoftware-aanbieder, waar al meer dan 30.000 sites gebruik van maken, heeft in dit onderzoek een marktaandeel van 5,4% aan dagelijkse bezoekers. Da´s één op de twintig internetgebruikers!

Helaas niet de belangrijkste cijfers
Dat deze webwinkelsoftware succesvol wordt ingezet door veel niche-spelers, wisten we eigenlijk wel. Helaas gaat het onderzoek niet over omzet, winstcijfers of echt pure traffic. Er is hier onderzocht hoe vaak mensen minstens een keer per 24 uur op een bepaald netwerk terecht komen. Shopify heeft blijkbaar shoppers die graag in veel verschillende webshops rondstruinen.  En webshops hebben ze meer dan genoeg!

Qua cijfers die er echt toe doen zou het verhaal nog wel eens leuker kunnen worden. Shopify-webwinkels hebben misschien geen torenhoge omzet, een relatief goedkope webwinkel hebben ze blijkbaar wel. Kans is daarmee aanwezig dat ze aan het eind van de maand er dus ook wat aan overhouden. En dat is iets wat wij van de Nederlandse top100 webwinkels tegenwoordig eigenlijk niet meer durven zeggen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten