picqer

Shopify lanceert app met Pinterest

Shopify lanceert app met Pinterest

Shopify heeft in samenwerking met Pinterest een app gelanceerd. Met deze app kunnen Shopify-gebruikers gemakkelijk en snel hun aanbod op Pinterest plaatsen. De producten krijgen zo een extra potentieel bereik bij 335 miljoen gebruikers.

Pinterest startte ooit als een digitaal prikbord waar gebruikers inspirerende quotes, howto’s en afbeeldingen opsloegen en deelden. Maar met de komst van Product Pins en de shop-tab bij profielen werd Pinterest ook steeds vaker een startpunt voor inspiratie, waarna de bezoeker al snel overgaat tot de aankoop van een of meerdere producten.

Pinterest-community heeft hoge koopintentie

“Het is geen geheim dat ‘visual discovery’ een zeer krachtig hulpmiddel is voor bedrijven om hun merk te promoten en shoppers te helpen met het vinden van hun producten”, zo zegt Pinterest hierover. “Onze community heeft een hoge koopintentie, met meer dan 80 procent van onze wekelijkse pinners die een aankoop heeft gedaan op basis van een pin die ze leuk vonden.”

Meer dan 80% van wekelijkse pinners heeft iets gekocht via een pin.

Om het voor webwinkeliers nog gemakkelijker te maken om nieuwe klanten aan te trekken en hun omzet verder te laten groeien, is Pinterest een samenwerking aangegaan met Shopify. Ze hebben een app gelanceerd die gratis is te downloaden in de appstore van Shopify.

Product pins, shop-tab en betaalde advertenties

“Dit nieuwe kanaal maakt het voor retailers mogelijk om hun bestaande producten uit hun webwinkel om te zetten in ‘Product Pins’ op Pinterest”, zo meldt Shopify. Ook kunnen ze een shop-tab aan hun profiel op Pinterest toevoegen, voor gratis organische promotie. Shopify-gebruikers kunnen hun pins ook promoten met een betaalde advertentie, om zo klanten direct naar hun webshop te leiden.”

Nederlandse Shopify-klant kan app over tijdje gebruiken

De app, waarmee Shopify-gebruikers onder meer tags kunnen installeren, catalogi kunnen opnemen en producten automatisch kunnen bijwerken, is nu alleen nog in de VS en in Canada te gebruiken. Nederlandse Shopify-klanten moeten, net als gebruikers uit de andere markten, nog enkele weken wachten.

De Pinterest-app in de Shopify-appstore.
De Pinterest-app in de Shopify-appstore.

Shopify POS

Voor Shopify is de samenwerking met Pinterest niet het enige waarmee ze recent aan de slag zijn gegaan. Zo lanceerde het enkele dagen terug een compleet nieuw POS systeem voor gebruikers van over de hele wereld. Shopify POS maakt deel uit van alle Shopify-abonnementen, terwijl retailers met een fysieke winkel gebruik kunnen maken van Shopify POS Pro.

Shop

Ook lanceerde de softwareprovider eind vorige maand Shop, een shopping-app die dienst doet als persoonlijke shoppingassistent. De app helpt gebruikers met het ontdekken van nieuwe producten, het sneller plaatsen van bestellingen bij aangesloten merken en het volgen van pakketjes. Ook heeft het een optie waarmee gebruikers gemakkelijk lokale retailers kunnen vinden.

Gerelateerde berichten