Shopify introduceert Shopify Markets

Shopify introduceert Shopify Markets

Vandaag lanceert Shopify haar crossborder-oplossing Shopify Markets, waarmee Nederlandse webwinkeliers makkelijker internationaal kunnen verkopen. Hiermee speelt het webwinkelplatform in op de toegenomen populariteit van Nederlandse webshops bij buitenlandse consumenten.

Steeds meer online verkopen vinden crossborder plaats. Shopify laat in haar persbericht weten dat Nederlandse webwinkels hierin een belangrijk aandeel hebben. Zo komt 58 procent van het verkeer op hun platform naar een Nederlandse shop uit het buitenland. In juli 2021 verkocht zelfs ruim 55 procent van de aangesloten Nederlandse webwinkeliers producten en diensten in andere landen.

20 miljard dollar crossborder via Shopify in 2020

Naar eigen zeggen vertegenwoordigde Shopify in 2020 voor meer dan twintig miljard dollar aan crossborder-verkopen. De vraag naar een crossborder-oplossing waarmee webwinkeliers makkelijker internationaal kunnen ondernemen, neemt hiermee toe. “Grenzeloze mogelijkheden bieden veel kansen, maar kunnen ook beangstigend zijn”, stelt Mel van Lieshout, Country Manager Nederland.

Struikelblokken zijn volgens haar onder meer de wisselkoers, een andere taal en lokale betaalmethoden. Om het voor webwinkeliers makkelijker te maken om in te spelen op wereldwijde verkoopkansen is vandaag Shopify Markets gelanceerd. “Hierbij kunnen webwinkeliers vanuit één dashboard internationale markten identificeren, opzetten, lanceren en optimaliseren.”

Shopify Markets vanaf nu in Nederland

Daarnaast helpt de crossborder-oplossing onder meer bij het tonen van de juiste taal, valuta en betaalmethoden. Ook de invoerrechten en eventuele belastingen worden via het platform getoond. Verder belooft Shopify dat webwinkeliers met de oplossing gelokaliseerde storefronts kunnen maken en data kunnen verzamelen over de prestaties in de geactiveerde markten.

Gebruikers betalen een percentage per order.

Shopify Markets is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland en wordt in de komende maanden uitgerold. Voor het gebruik van het platform betalen webwinkeliers voor bepaalde onderdelen, zoals het omrekenen van de valuta en het berekenen van de invoerrechten, een percentage per order.

Linda

Linda

Linda de Vries werkt sinds 2015 bij Zietuwel, waar ze zich hoofdzakelijk bezighoudt met interviews voor Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten