menu

September: maand van het buitenland

maand van het buitenlandIn de zomer hebben we een korte pauze gehad met thema’s maar in september staat de maand weer geheel in een thema. Dit keer is het onderwerp het buitenland! Waarom zou je als webwinkel ook naar het buitenland gaan, wat zijn de kansen en bedreigingen en welke landen zijn momenteel in trek? Je leest er deze maand alles over op Webwinkel Weblog!

In januari begonnen we de themamaanden met de maand van de klantenservice. Daarna volgden de maand van de snelheid en de maand van het betalen. In april focusten we ons op de maand van de logistiek, in mei was de maand van de veiligheid aan de beurt en juni was  de maand van het vergelijken.

En ook deze maand is er weer een thema actief. Terwijl iedereen juist weer terug is van allerlei zomerse trips en vliegreisjes kijkt Webwinkel Weblog naar het buitenland. Dat doen we niet alleen! Het buitenland is hip. Met een geheel nieuw cross border event, een Europese eRetail event, een internationaal Webshop Wednesday event voor de boeg en met allerlei internationale lanceringen van diverse webwinkels lijkt de Nederlandse ecommerce klaar voor de volgende stap.

Met zoveel nieuwe ontwikkelingen is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. Is België, in Nederland de geijkte eerste stap over de grens inmiddels niet al bijna net zo overvol als Nederland? Groeit de UK nog wel en wat komt er bij kijken als je doelgroep groeit van zeventien miljoen Nederlanders naar zo’n honderd miljoen als opeens ook heel Duitsland tot je doelgroep behoort?

In samenwerking met Salesupply
De maand van het buitenland maken we in samenwerking met SaleSupply, een in ons land opgerichte maar internationaal opererende onderneming die webwinkeliers helpt met de online verkoop in het buitenland. Ze hebben jarenlange ervaring en kantoren in echte Europese ecommerce-landen als Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk, maar ook Amerika en Brazilië. Samen met hen zullen wij deze themamaand de komende weken vullen met relevante en actuele artikelen.

Tags

Reacties