menu
lightspeed ecommerce

SEOshop-update met focus op SEO en designvrijheid

SEOshop-update met focus op SEO en designvrijheidMede door de deze maand geïntroduceerde feature-requesttool heeft SEOshop een aantal nieuwe functies toegevoegd aan haar webwinkelsoftware. De SEO-aanpassingen zijn uitgebreid en er is nu ook een template-editor voor facturen, e-mails, verzenddocumenten en offers. Ook is de bestaande PostNL-integratie uitgebreid.

Twee weken terug lanceerde SEOshop de feature-requesttool. Met deze extra toevoeging aan de backoffice kunnen klanten direct invloed uitoefenen op de ontwikkelingen van het platform. Ze kunnen stemmen op functies die voor hen belangrijk zijn door de in totaal tien stemmen te verdelen over drie categorieën.

“Daar hebben we naar geluisterd en u treft nu dan ook functies aan waar u om gevraagd heeft! De belangrijkste hiervan zijn uitgebreide SEO-aanpassingen en een template-editor voor uw facturen, e-mails, verzenddocumenten en offertes. Deze editor bieden wij u gratis aan, zodat alle SEOshop webwinkels een goede en professionele uitstraling kunnen hebben”, aldus de webwinkelsoftware-aanbieder in een blogpost.

SEO-verbeteringen
SEOshop-webwinkels worden natuurlijk al goed gevonden, maar SEO is continu in beweging en ook in deze update zijn er weer aardig wat zaken meegenomen op dit terrein. Zo is er nu de optie om robots.txt aan te passen, zijn er metadata op belangrijke plekken en aan de blog toegevoegd, en kan no-index ingesteld worden. Op die manier is er iets meer controle over data die gedeeld wordt met de zoekmachines.

Verder zien klanten nu op productniveau een tabblad dat speciaal is ingericht voor SEO-optimalisatie, kunnen ze canonical URL’s en meta-informatie importeren en kan er een inleidende tekst worden toegevoegd aan de tags-pagina’s. Het was de wens om het ook mogelijk te maken om no-follow-links toe te voegen aan blogs, categorieën en producten, maar deze komt hoogstwaarschijnlijk in de volgende update.

Designvrijheid voor e-mails, facturen, verzenddocumenten en offertes
Naast de bestaande template-editor voor de webwinkel, heeft SEOshop nu ook een template-editor gemaakt voor het aanpassen van e-mails, facturen, verzenddocumenten en offertes. Zowel de HTML- als de CSS-bestanden van deze vier opties kunnen worden aangepast, zodat ook die mooi passen in de huisstijl van je webwinkel.

Verder is de bestaande PostNL-integratie verder uitgebreid. Zo is het nu ook mogelijk om de klant de bestelling extra vroeg te laten ophalen op een afhaallocatie, de bestelling in de avond te bezorgen bij de klant thuis en is er de mogelijkheid om afhaalpunten op te zoeken tijdens het afrekenproces.

Met de update is het ook mogelijk om klanten te verwijderen als die nog geen order hebben geplaatst, zijn de integraties met de betaalmethoden BillSafe, DocData, MultisafePay en Klarna verbeterd. Ook de integratie met Bpost en Paazl is verbeterd. Webwinkeliers kunnen nu ook zoeken op e-mailadres in een order en hun Google Business Page voor hun webwinkel instellen.

Tags

Reacties