menu
lightspeed ecommerce

SEOshop Services gelanceerd

SEOshop gaat naast de normale pakketten nu ook vier servicepakketten aanbieden. Klanten kunnen deze afnemen als ze bijvoorbeeld hun online marketingactiviteiten willen uitbesteden aan een SEOshop-partner of als ze hulp willen met het verhuizen van hun shop. Hiervoor gaat de webwinkelsoftware-aanbieder nauwer samenwerken met online marketingbureaus.

SEOshop gaat aanvankelijk met dertig bestaande partners samenwerken voor het nieuwe initiatief. Dat zijn onder meer Ooseoo, Yellowlab, eFusion, Shopmonkey, DotCommerce, Vivaoi en InStijl Media. Dat met deze partners wordt gewerkt, wil niks zeggen over de deals die klanten mogelijk hebben met andere partners. “Mocht de klant een afspraak hebben met een bestaande partner, die niet tot de groep van 30 hoort, dan wordt deze afspraak natuurlijk gerespecteerd.”

Volgens marketingmanager Bertram Welink zorgt de veranderende ecommerce-markt ervoor dat steeds meer webwinkeliers bereid zijn om verder te investeren in hun online shop. “Om aan deze vraag te voldoen, willen we meer tijd investeren in ons partnernetwerk. Onze klanten vragen al langere tijd om dergelijke services en nu kunnen we deze services concreter voor hen maken”, zo legt hij uit.

De 4 servicepakketten
Klanten kunnen vier verschillende soorten pakketten afnemen. Zo is er het ‘Setup- en installatiepakket’, dat bedoeld is voor starters en waarbij een partner helpt bij het inrichten van de webwinkel. Het ‘Online marketingpakket’ is bedoeld voor webwinkeliers die al hun online marketingactiviteiten willen uitbesteden. In dat pakket krijg je hulp met Google Analytics and Adwords, is er een budget voor het inrichten van een Facebook-campagne, worden social media-accounts, een keurmerk en een reviewtool geactiveerd en krijg je drie kwalitatieve backlinks. Het ‘Maatwerk designpakket’ is bedoeld voor maatwerk-webshops. En dan is er nog het ‘Overstappakket’, dat zich richt op webwinkeliers die willen overstappen naar SEOshop maar daarbij wel hulp nodig hebben bij het overzetten van hun producten en het instellen van redirects.

Concurreren met de grote jongens
SEOshop zal de prijzen nog via de site bekendmaken. “Wat belangrijk is, is dat we dezelfde mogelijkheden kunnen bieden als wat Magento-maatwerkpartijen bieden om hun klanten succesvol te maken. Maar bij ons kan dat dan al met een veel kleiner budget. Als SEOshop-klant kun je met deze servicepakketten dus echt concurreren met de grote jongens.”

De pakketten zijn per 1 september af te nemen, dus de vraagt rijst of een klant hiermee wel op tijd is voor de feestdagen. “Sterker nog, dit is hét moment om na te denken over de feestdagen, dus we raden onze klanten aan om daar direct mee te beginnen. Of ze dat nu zelfstandig doen of via onze servicepakketten”, aldus Bertram.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch