menu
lightspeed ecommerce

SEOshop lanceert eigen cloud-omgeving

SEOshop lanceert eigen cloud-omgeving

Webwinkelsoftware-aanbieder SEOshop maakt komende week haar nieuwe software en strategie bekend. Wij kregen alvast een kijkje in de keuken. De hoofdsponsor van de Webwinkel Vakdagen gaat haar deuren openen voor de gehele ecommerce-branche, meer samenwerken met partners en biedt een complete ecommerce-oplossing in de cloud.

Het afgelopen jaar heeft SEOshop haar template-engine en API gepubliceerd, waardoor het voor iedereen mogelijk is om mee te bouwen aan het zogeheten SEOshop eCosysteem. eBay begon eind 2011 een soortgelijk iets, met de lancering van het platform Xcommerce. Veel Nederlandse Magento ontwikkelaars kijken daar nieuwsgierig naar uit. Volgens kenners wordt een open cloud-omgeving als de toekomst van ecommerce gezien en na de lancering van SEOshop op de Webwinkel Vakdagen is die toekomst in ons land niet ver weg meer.

Compleet eigen eCosysteem
“Het eCosysteem van SEOshop brengt vraag en aanbod bij elkaar en zorgt voor nieuwe innovaties en samenwerkingsverbanden tussen partners. Zo kan iedereen mee profiteren van elkaars succes”, aldus de organisatie zelf. In de praktijk komt dit erop neer dat webwinkeliers eenvoudig gebruik kunnen maken van de diensten van integratie-partners, zoals betaalproviders, affiliatenetwerken, klantbeoordelingssites, et cetera.

Via de AppStore en ThemeStore van SEOshop kunnen maatwerkbedrijven hun diensten aanbieden aan ruim 2500 webwinkeliers die momenteel al gebruikmaken van SEOshops software. Het bedrijf heeft veel internationale plannen, mede mogelijk gemaakt door enkele investeerders, maar we ontdekken dat het Nederland gelukkig niet is vergeten. Er is al een groot scala aan écht Nederlandse koppelingen, bijvoorbeeld met Nederlandse betaalproviders of verzendpartners, zoals het recent toegevoegde Paazl.

Mobiele app en Facebook Commerce
Tijdens de Webwinkel Vakdagen 2012 verwachten we verschillende partijen te horen over plannen rond socialmedia, mobiele toepassingen et cetera. SEOshop is er klaar voor en zal op de beurs onder andere  haar mobiele applicatie, op basis van HTML5, presenteren. Deze app is geoptimaliseerd voor alle denkbare smartphones en tablets. Ook wordt er een module gepresenteerd waarmee de webwinkelier zijn shop met enkele muisklikken gratis kan omzetten naar een Facebook-omgeving.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch