Sendcloud start met DHL Vandaag

Sendcloud start met DHL Vandaag

Klanten van Sendcloud kunnen nu de DHL Vandaag-service gebruiken. Webwinkeliers die de service gebruiken brengen ’s ochtends hun pakketten naar een DHL-sorteercentrum. DHL bezorgt de pakketten dezelfde avond nog.

DHL lanceerde de DHL Vandaag-service al een tijd geleden, maar nu is de service ook te activeren in het account van de klanten van Sendcloud. De service kost 5,10 euro per zending. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat webwinkeliers makkelijker aan de wensen van consumenten kunnen voldoen.

Zendingen twee keer per dag verwerken

Webwinkeliers die gebruikmaken van DHL Vandaag hebben de mogelijkheid hun zendingen vóór 10:30 naar een sorteercentrum van DHL in de buurt te brengen. Het is nog niet mogelijk om een afhaling door DHL in te plannen in de ochtend, om DHL Vandaag te gebruiken moeten klanten de pakketten dus zelf wegbrengen.

Met DHL Vandaag bezorgt DHL het pakket dezelfde avond.

Het voordeel van DHL Vandaag voor webwinkeliers is dat DHL de pakketten dezelfde avond nog bezorgt. Het zorgt er daarnaast voor dat webwinkeliers hun bestellingen twee keer per dag kunnen verwerken, de andere bestellingen worden op een later  afhaalmoment door DHL meegenomen. Dit verlengt ook meteen de cut-offtijd van de webwinkel.

Pakket gaat retour na twee afleverpogingen

Per 1 september hebben klanten van Sendcloud met DHL Vandaag de mogelijkheid hun pakketten tot 12:00 uur af te leveren bij het sorteercentrum. Ook deze pakketten worden diezelfde avond nog bezorgd.

Als de klant ’s avonds niet thuis is gaat het pakket nu de volgende ochtend rechtstreeks naar een DHL-servicepunt, maar vanaf 1 september zal er de volgende avond een tweede afleverpoging gedaan worden. Indien de consument dan niet thuis is, gaat het pakket retour.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten