Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

SendCloud heeft primeur met landelijke Same Day delivery

SendCloud heeft primeur met landelijke Same Day delivery

Net voor de feestdagen lanceert SendCloud Same Day delivery voor al haar klanten. In samenwerking met start-up Fadello kunnen orders nog op de dag van bestelling door heel Nederland worden opgehaald en geleverd. Met deze service, die volgens SendCloud uniek is in Nederland, wil het bedrijf kleinere webwinkeliers de strijd aan laten gaan met de grote spelers. Wij wilden meer weten over dit initiatief en gingen in gesprek met medeoprichter en CEO Rob van den Heuvel.

Rob laat weten dat bij de release van SendCloud’s same-day-delivery-service 350 webwinkeliers zich hebben aangemeld. “In totaal faciliteren we het logistieke proces van zo’n 2500 webshops. Uiteindelijk verwacht ik dat ongeveer de helft van de webwinkeliers deze service gaat aanbieden. Wat je niet moet vergeten, is dat het logistieke proces er wel wat anders uit gaat zien. Waar de webwinkelier normaalgesproken misschien elke avond de bestellingen klaarzet, moet hij er nu voor zorgen dat de pakketjes voor 13.00 uur klaarstaan.”

Concurreren met de grote jongens
Met een instaptarief van twaalf euro per order is de service volgens Rob vergelijkbaar, en in sommige gevallen zelfs goedkoper, met het tarief van grote online spelers. De dienst moet er niet alleen voor zorgen dat er dezelfde dag bezorgd kan worden, ook kan het ingezet worden om de cutoff-tijd te verhogen. “Een webwinkelier kan er ook voor kiezen om de service in te zetten om de cutoff-tijd op bijvoorbeeld 00.00 uur te zetten. De bezorging is dan de volgende dag, maar de shop kan dan toch mee met de ratrace om steeds later te kunnen bestellen.”

Ook gaat de dienst mee in het verzoek van de klant om te leveren op het meest ideale tijdstip. “Uit onderzoek van Multiscope is gebleken dat de meeste consumenten hun pakje ’s avonds geleverd willen hebben. In samenwerking met Fadello kan er dagelijks geleverd worden, op elk gewenst moment.”

De keuze voor de bezorgdienst was snel gemaakt. “We zochten een partij met landelijke dekking, die een schaalbare ICT-oplossing heeft en waarmee we snel konden schakelen. We werken zelf ook snel, dus dat verwachten we van onze partners ook. Een maand geleden kwamen we via via in contact met Fadello en nu zijn we al live.”

Toekomstplannen
SendCloud is de afgelopen periode aardig gegroeid. “Vorig jaar rond deze tijd waren we met z’n zevenen. Nu staan er 24 mensen op de loonlijst. Begin dit jaar breidden we uit naar BelgiĆ« en inmiddels hebben we ook een kantoor in Duitsland. Momenteel zijn we de Franse markt aan het onderzoeken. Ons doel is om de overkoepelende logistieke speler in Europa te worden, zeg maar wat Adyen voor het financiĆ«le aspect is.”

Ook vertelt Rob tussen neus en lippen door dat ze bezig zijn met een nieuwe retouroplossing. Hij kan ons nog niet vertellen hoe dit er precies uit gaat zien, maar begin 2016 horen we meer.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch