Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Sendcloud breidt uit in Europa

Sendcloud breidt uit in Europa

Sendcloud gaat haar verzendoplossing verder uitbreiden in Europa. De eerste stop is Spanje, waarvoor het een miljoeninvestering heeft ontvangen van Spaanse investeerder Bonsai Partners, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en HenQ. Daarna volgen andere Europese landen.

De uitbreiding naar Spanje is dan ook onderdeel van een grotere, internationale groeistrategie, zo laat Sendcloud in een persbericht weten. “We hebben onze pijlen gericht op de volledige Europese markt en zullen na de lancering in Spanje eerst focussen op Italië en vervolgens het Verenigd Koninkrijk.” De pakketstapelaar zal daarnaast haar nieuwe retourportaal lanceren. Hiermee kunnen retailers Europees retourneren aanbieden.

Kleine webwinkels Spanje zien verzendproces als drempel

Ecommerce in Spanje groeit jaarlijks met gemiddeld zo’n 16 procent en is dan ook een snelgroeiende markt die vooral de laatste jaren flink is doorontwikkeld. Maar volgens Sendcloud blijft het verzendproces voor veel Spaanse webwinkels toch een heel grote uitdaging. Met name voor de kleine en middelgrote webwinkels is het volgens hen nu lastig concurreren met grotere spelers zoals Amazon.

Sendcloud straks in 8 Europese landen actief

Spanje wordt de zesde markt waar Sendcloud actief is. Het Eindhovense bedrijf is op dit moment al aanwezig in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. En er staan meer nieuwe markten op het programma, aangezien ook Italië en het Verenigd Koninkrijk zullen kennismaken met de verzenddiensten van Sendcloud.

“Door Spanje aan ons Europese verzendnetwerk toe te voegen en in de nabije toekomst uit te breiden naar nog meer landen, wordt het voor webshops over het hele continent steeds makkelijker om op internationaal niveau te opereren. We kijken ernaar uit ons debuut te maken in Spanje”, aldus CEO Rob van den Heuvel.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch