Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

SendCloud breidt service uit met DHL Parcel

SendCloud breidt service uit met partner DHLSendCloud heeft DHL als nieuwe vervoerder toegevoegd aan zijn systeem. Klanten hoeven dus niet langer voor PostNL te kiezen om hun pakketten te verzenden. Met het online systeem van SendCloud kunnen pakketten eenvoudig, snel en voordelig verzendklaar worden gemaakt.

Tot voorkort waren klanten van SendCloud gebonden aan PostNL voor de verzending van hun pakketten, maar daar is nu verandering in gekomen. Het bedrijf heeft DHL Parcel als nieuwe vervoerder toegevoegd aan het systeem.

DHL Parcel nieuwe partner SendCloud
“De kosten voor verzenden via SendCloud zijn lager, simpelweg door het inkoopvoordeel van SendCloud bij de internationale verzenders. Een voordeel voor webwinkeliers die gebruik maken van SendCloud, is dat zij dankzij de uitbreiding met DHL meerdere vervoerders kunnen aanbieden aan hun klanten”, zo geeft het bedrijf aan. De nieuwe partner van SendCloud biedt bijvoorbeeld avondlevering, iets wat de reguliere service van PostNL niet levert. Daarbij is het beheer voor webwinkeliers een stuk gemakkelijker; want via SendCloud werken zij uitsluitend met één systeem, in plaats van diverse systemen van meerdere vervoerders.

Dit jaar breidde DHL met de maandagbezorging het aantal bezorgdagen voor webwinkels uit van vijf naar zes. Daarnaast stelde de pakketvervoerder ten doel zijn afleveropties drastisch uit te breiden en te verbeteren. Zo opent DHL Parcel deze zomer zijn duizendste servicepoint in Nederland, en eind 2015 wil de verzender dit aantal verdubbeld hebben om zich nog nadrukkelijker op de ecommerce-markt te kunnen richten. Recent kondigde DHL al aan met Parcelstations te komen; automaten waar pakketten kunnen worden opgehaald en afgeleverd.

SendCloud naar het buitenland
Het blijft overigens niet alleen bij deze samenwerking in Nederland. Nu SendCloud de handen ineen heeft geslagen met DHL is het softwarebedrijf voorbereidingen aan het treffen om de eerste stappen richting buurlanden te zetten. Volgend jaar moet SendCloud ook actief zijn in het buitenland, al is nog niet bekend wanneer dit precies is. Het bedrijf laat in ieder geval weten dat ze flink aan het uitbreiden zijn en dat ze ook hard groeien.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch