menu

Scoor met Social Media

Social Media is niet meer weg te denken uit het internetlandschap, en als online ondernemer kun je er dan ook niet meer omheen. Wat zijn nu de belangrijkste Social Media kanalen en hoe zet je deze in als webwinkelier?

Het nieuwe boekje ‘Scoren met Social Media’ kan je helpen een antwoord te vinden op deze vragen. In het boekje, geschreven door journalist en internet expert Erwin Boogert, worden 25 verschillende Social Media kanalen uitgelicht. Hierbij wordt uitgebreid ingegaan op door wie, met welk doel en op welke manier de verschillende kanalen gebruikt kunnen worden.

Social networking sites als Hyves en Facebook kunnen voor verschillende doeleinden en op meerdere manieren gebruikt worden om bij te dragen aan het marketing- en communicatiebeleid van een onderneming. Daarnaast behoren ook websites als Marktplaats, Kieskeurig en YouTube tot de Social Media, en kun je ook deze sites inzetten voor je bedrijf. 

Nergens stelt het boekje ‘Scoren met Social Media’ dat je alle behandelde Social Media kanalen daadwerkelijk moet gebruiken om te scoren met je bedrijf. Het geeft enkel een handleiding bij het inzetten van deze media, en het vertelt je op heldere wijze wat deze Social Media inhouden. Zo raak je bekend met de mogelijkheden van Social Media en kun je zelf je eigen mix samenstellen die voor jouw bedrijf het beste werkt.

Het boekje bevat ook een aantal checklists waarmee je zelf kunt aangeven welke afdeling met welk communicatiedoel welk social media- kanaal kan inzetten. Er is tevens een tijdschema dat je stap voor stap helpt een eigen social media-beleid uit te voeren, van de eerste gedachte tot het analyseren van de laatst gemeten resultaten.  

Zelf zegt Boogert over de insteek van zijn boek: “Er is geen absolute blauwdruk voor hét gebruik van social media. Iedere situatie voor iedere ondernemer is anders.” Dit boekje kan van pas komen om jouw situatie te bepalen en een Social Media strategie voor je webwinkel te ontwikkelen. Lees ook de vijf Social Media tips om je webwinkel sociaal nog sterker te maken.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan