SafeShops.be

safeshops logoSafeShops is een Belgische ecommerce-promotor. Het heeft als doel om het vertrouwen van consumenten en klanten in online winkelen te verhogen. Zo hoopt de organisatie het succes van ecommerce in Belgiƫ te bevorderen. Op Ecommerce News schrijven we regelmatig over de rapporten en awardshows van SafeShops.

Nieuws over SafeShops.be

Onze laatste nieuwsberichten over SafeShops zijn:

Kwaliteitslabel

Webshops kunnen het kwaliteitslabel Verified by SafeShops.be ontvangen wanneer ze lid worden van de organisatie. Een juridische screening zorgt ervoor dat algemene voorwaarden, het bestelproces, de klachtenprocedure en privacy nagekeken worden op ecommercewetgeving. Wanneer de webshops deze zaken op orde heeft, voldoet het ook aan de Europese wetgeving.

Lid worden

Leden van de organisatie krijgen toegang tot gratis evenementen, publicaties van SafeShops en aanbiedingen van partnerrelaties. Zowel starters als ervaren webshops kunnen zich aanmelden. Webshops met een omzet onder de 150.000 euro of met minder dan 10 werknemers betalen 295 euro per jaar voor een lidmaatschap. Grotere webshops betalen 650 euro per jaar.

SafeShops Awards

SafeShops doet meer dan alleen een kwaliteitslabel. Het publiceert regelmatig rapporten na onderzoek over ecommerce in Belgiƫ. Op Ecommerce News lees je daar vaak nieuwsberichten over. Daarnaast is SafeShops erg bekend vanwege de jaarlijkse SafeShops Awards. Dit is een groot event voor Belgische ecommercespelers. Daarom lees je hier verslagen terug over deze awardshows.

awards